En Sıcak Konular

CHP'de 21 vekil İhsanoğlu için imza vermedi

29 Haziran 2014 16:55 tsi
CHP'de 21 vekil İhsanoğlu için imza vermedi CHP Grubu'nda 21 milletvekili, MHP ile ortak aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nu cumhurbaşkanlığına aday gösteren dilekçeye imza vermedi.

 CHP, İhsanoğlu'nu aday gösteren 111 imzalı dilekçeyi bugün TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e sundu.

111 imza arasında, Bağımsız Burdur Milletvekili Hami Yıldırım ve Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal'ın imzası yer alırken,  CHP'li 21 milletvekili imza atmadı.

İmza atmayan milletvekilleri arasında Eski Genel Başkan, Antalya Milletvekili Deniz Baykal, TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün bulunuyor.

CHP'nin cumhurbaşkanlığı için adaylık başvurusunda imzası olmayan milletvekilleri şöyle:

Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, Ankara Milletvekilleri Milletvekili Gökhan Günaydın, Aylin Nazlıaka ve Emine Ülker Tarhan, Antalya Milletvekilleri Deniz Baykal, Arif Bulut, Yıldıray Sapan ve Osman Kaptan, Aydın Milletvekili Lütfi Baydar, Denizli Milletvekilleri Adnan Keskin ve İlhan Cihaner, Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, İstanbul Milletvekilleri Nur Serter ve Oktay Ekşi, İzmir Milletvekilleri Birgül Ayman Güler ve Güldal Mumcu, Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Mersin Milletvekili İsa Gök, Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ve Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün.

Batum Tarhan'ı önerdi

Öte yandan, CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum,  cumhurbaşkanı adaylığı için CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan adına imza topladığına dair haberlere ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

CHP'li Batum, "(Abi imza verir misin, bir tane versene ne olur) diye imza toplanır mı? Eğer böyle bir ihtiyaç hissedilirse imza verilir" dedi.

Anayasaya göre,  20 milletvekilinin aday gösterebildiğine işaret eden Batum, bunun, genel başkanların, genel merkezlerin aday belirleyemeyeceği anlamına geldiğini söyledi.

"Belki yarın tek başıma kalacağım"

Batum, adaylarının daha olmadığını, düşündüğünü ifade ederek, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, CHP adayı olamayacağını savundu. Batum, sözlerini şöyle sürdürdü:

 "Ben de Ekmeleddin Bey yerine, Emine Ülker Tarhan'ın aday olmasını isterim. 20 kişi de gelir, 'Evet, doğru biz de istemiyoruz' ya da 'Biz de başkasını istiyoruz' derse, o zaman ona oy verilir. Böyle bir yetkimiz var, bu yetkinin ortadan kaldırılmasını kabul etmiyoruz. Yetki, genel merkezlerde değil. Bir milletvekili olarak neden kendi anayasal hakkımı başkalarına verdirteyim. Tarhan'ın adaylığı için belki yarın, tek başıma kalacağım. Tek başıma bile kalsam, İhsanoğlu'na imza vermek istemiyorum. Başvurunun altında benim imzamı kimse göremeyecek, çoluğum, çocuğum da göremeyecek. 'Sevmiyorum ama elim mecbur kaldı' diyerek, bahane yaratmak durumunda kalmayacağım."

AA



Bu haber 677 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,259 µs