En Sıcak Konular

AK Partili Kapusuz'dan 'Gezi' çıkışı

30 Mayıs 2014 18:58 tsi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz Gezi olayları hakkında konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Gezi Parkı odaklı olayların birinci yılında yeni bir tahribata kalkışmanın ülkeye ihanet olacağını belirtti.

Kapusuz, yaptığı yazılı açıklamada, gündemdeki konuları değerlendirdi.

Anayasa Mahkemesi'nin Youtube'a erişimin engellenmesiyle ilgili verdiği ihlal kararını eleştiren Kapusuz, "CHP'li Tanrıkulunun Twitter başvurusunu 1 hafta içinde karara bağlayan Anayasa Mahkemesi, bu ülkenin Başbakanı'nın tam 42 gün önce Twitter'da kendisi ve ailesine hakaret edildiğine ilişkin başvurusunu niye gündeme almadı? Söz konusu Youtube ve Twitter olunca hemen karar veren Anayasa Mahkemesi, kişilik haklarına yapılan saldırıları niye gündeme almıyor? Mesela 50 gün önce başvuru yapan Burhan Kuzu'nun başvurusu ne oldu?" diye sordu.

Gezi Parkı odaklı olayların yıl dönümüne de değinen Kapusuz, olayların ilk 2 günündeki çevreciler dışında, eylemlerin demokratik bir amacının olmadığının rahatlıkla söylenebileceğini kaydetti. Gezi'de "demokrasi talebi olmadığını, tam tersine demokratik süreci askıya alma isteği bulunduğunu" ifade eden Kapusuz, şunları kaydetti:

"Gezi şiddetinde CHP'nin de payı büyüktür. Bir kere o hadiselerin başından beri iki yüzlü bir tutum sergilediler. Hem Gezi Parkıyla ilgili projenin yapılması için CHP'li belediye meclis üyeleri aracılığıyla oy verdiler hem de bu projeyi protesto edenleri kışkırttılar. Gezi Parkından CHP'ye bir iktidar çıkacağını düşündüler ama avuçlarını yaladılar. 30 Marttaki seçim sonuçlarıyla da Gezi'deki ihanetlerinin bedelini ödediler. CHP bu süreçte bir yandan Gezicilerin sırtını sıvazlarken öte yandan Paralel Çeteyle iş tuttu. Bu iki cepheyi birleştirdi. Geçen yıl Gezi hadiselerini el altından destekleyen paralel çete şimdi paralel medya aracılığıyla Gezicilere açıktan destek veriyor. Neticede Gezi'nin bilançosu ortada; yitip giden evlatlarımız, ülke ekonomisine verilmiş zarar, dış güçlerin algı operasyonuna sunulan katkı...

Gezi'nin her bakımdan ülkeye verdiği zarar ortada iken şimdi Gezi'nin yıldönümünde yeni bir tahribata kalkışmak bu ülkeye ihanettir. Gençlere sesleniyorum; Gezi'nin yıldönümünü bahane eden yüzleri maskeli provokatörlere, ajanlara ve bölücülere kanmayın! Onlar hem sizlerin hem de ülkenin geleceğini çalmak istiyor. Gençleri sokağa davet eden Kılıçdaroğlu'na ise çok ağır bir kelimeyi hatırlatıyorum, vebal."

Terör örgütünün çocukları kaçırdığı iddiası

Kapusuz, terör örgütünün çocukları kaçırdığı iddiasıyla ilgili HDP sözcülerinin, "O çocuklar kaçırılmadı, kendi rızalarıyla dağa çıktı" dediklerini aktardı. 14 yaşında bir çocuk için rızadan bahsedilemeceğini belirten Kapusuz, 14 yaşında bir çocuğun neyin iyi, neyin kötü olduğunu tam olarak ayırt edemeyeceğine dikkati çekti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "O çocuklar dağdan indirilmeli" şeklindeki sözlerine bile muhalefet ettiğini belirten Kapusuz, "Batsın senin o kirli muhalefetin ve iktidara gelme hırsın! 'O çocukların dağdan inmesi için herkes destek vermeli' diye çağrıda bulunacağına 'PKK'dan yardım istiyorlar' iftirasını atıyorsun. Kılıçdaroğlu muhalefet etmeyle nefret etmeyi birbirine karıştırıyor. Bu milletin ne acısına ne de feryadına ortak oluyor. O sadece iktidar hırsıyla herşeye karşı çıkıyor" ifadelerini kullandı.

aa

Bu haber 476 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,392 µs