En Sıcak Konular

Hanedan düğünü yapan bürokrattan açıklama

30 Mayıs 2014 16:45 tsi
Bursa'da yaptığı sünnet düğünüyle gündeme bomba gibi düşen Vali Yardımcısı Mehmet Özcan, töreni izin alarak yaptığını açıkladı.

Osmanlı Hanedanı'na mensupmuş gibi, Bursa Murat Hüdavendigar Camii avlusunda oğluna sünnet töreni yapan ve büyük tepki çeken Vali Yardımcısı Mehmet Özcan, töreni izin alarak yaptığını açıkladı. Hakkında çıkan haberlere tepki gösteren Özcan, kendisini savundu.

'İYİ BİR SEÇİM OLUR DİYE CAMİDE YAPTIK'

Vali Yardımcısı Özcan, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve İl Müftülüğü'nden izin alarak, kutsal değerlere saygısızlık yapmadan sünnet organizasyonu gerçekleştirdiklerini söyledi. Özcan dün gerçekleştirilen ve tepkilere sebep olan sünnet töreniyle ilgili bugün basın toplantısı düzenledi. Hakkında çıkan haberleri üzülerek izlediğini ifade eden Özcan, “Murat Camii benim burada göreve başladığım zaman üzerinde bulunan vakıflara ait bir misafirhanede bir yıl yaşadığım ve bir yıl külliye olarak oradaki mekanı yakından izlediğim ve çok saygı duyduğum bir mekandır. Burada özel bir manevi bağlılığımız vardır ve bu sebeple de oğlumun sünnetinde böyle bir mekanı seçmeyi kendimiz için doğrusu iyi bir seçim olarak düşündük" diye konuştu.

'ÖRNEK OLMAYI DÜŞÜNDÜK'

Camilerin sosyal hayatın içinde olması gerektiğini söyleyen Özcan, "Doğrusu benim gönlüm arzu ediyor ki camilerimiz elbette sosyal hayatın içinde daha etkin kullanılabilsin ve halkımızın teveccühüne mazhar olsun. Biz burada belki bir örnek olmayı da bir manada düşündük. Bugün gazetede gördüğüm şeyleri ben de okuyunca çok şaşardım. Bizim burada halkımızın hissiyatından farklı hiçbir hissiyatımız yoktur" şeklinde konuştu.

'CAMİYİ DE NAMAZI DA SÜNNETİ DE ÇOK İYİ BİLİRİZ'

Olayla ilgili çıkan haberlerden rahatsızlığını dile getiren Özcan, şunları söyledi: "Öne çıkarılmak istenen saygısız tutum, davranış ve sözlerin hiçbirisi tarafımızdan vakıf olmamıştır. Biz caminin de, namazın da, sünnetin de oradaki abdest alınan mekanların da ne demek olduğunu çok iyi biliriz ve böyle bir etkinlik yaparken de bunlara saygısızlık etmeyi aklımızın ucundan geçirmeyiz. Bu manada hiçbir engel durum ya da söz asla olmamıştır. Kim bunları hangi amaçlarla öne çıkarıyor doğrusu bilmiyorum ama orada yapılan işlerin tamamı CD'lere kaydedilmiştir."

'ARKADAŞLARIMA VEDA YEMEĞİ'

Bu vesileyle memuriyetinin sonunda arkadaşlarına da bir veda yemeği vermeyi düşündüğünü anlatan Özcan, "Hem de oğlumun sünneti vesilesi ile bir hayır yapmak amacıyla biz burada bulunduk. Yoksa tarihi mekanları ya da dini duygulara saygısızlık etmeyi aklımızın köşesinden dahi geçirmeyiz. Yani faaliyetimiz veya sözümüz böyle bir saygısızlığın ifadesi söz konusu değildir. Orada mehter çalmıştır, kılıç kalkan oynamıştır ve sonrada yemek ikramında bulunuldu" dedi.

cihan



Bu haber 472 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,837 µs