En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: Hükümet provokasyonlara başvuracak

30 Mayıs 2014 15:49 tsi
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı olaylarının birinci yıl dönümü nedeniyle yarın yapılacak gösteriler hakkında uyarılarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Eli silahlı, yüzü maskeli insanlardan kaçının. Onlar provokasyon yapıyorlar" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Nasıl bir Cumhurbaşkanı adayı?’ konusunda görüş alışverişi yapmak için Türkiye Kamu Sen’i ziyaret etti. Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan CHP lideri, Gezi Parkı’nin birinci yıl dönümü nedeniyle yarın İstanbul başta olmak üzere birçok ilde yapılacak anma törenlerinde provokasyonlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. “Hükümetin insanları tahrik etmek için provokasyonlara başvuracağını bütün yurttaşların bilmesini isterim. En son taziyeye giden bir yurttaşımızın bir polis kurşunu ile öldüğünü öğrendik. Bu çok önemli bir gelişmedir. Kendi vatandaşını öldürüyor.” diyen Kılıçdaroğlu, eli silahlı, yüzü maskeli insanlardan kaçınılması gerektiğine dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, “Onlar provokasyon yapıyorlar. Biz kendi ülkemizde kendi insanımıza karşı yüzünü gizleyip elinde tüfekler ya da başka öldürücü aletlerle gezen insanları istemiyoruz. Biz ülkemizde huzur istiyoruz. Bu provokasyona karşı her yurttaşın dikkatli olması gerekir. Hükümet yapıyor bu provokasyonlar. Bu konuda hiç kimse hükümetin oyunlarına gelmemeli.” ifadelerini kullandı.

"ŞİDDETİ İSTEMEYİZ VE KABUL ETMEYİZ"

Hükümete de çağrıda bulunan CHP lideri, anayasal hak olan gösteri hakkının ihlal edilmemesini ve eylemcilerin de şiddete başvurmaması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Herkesin dikkatli olması lazım. Hükümete de çağrım şu: Gencecik çocuklarımızı Toma ile biber gazı ve polis jopu ile dövmeyin. Yazık günahtır. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Ayrım yapmayalım. Eğer onlar bir yerde gösteri yapacaklarsa bırakın yapsınlar. Ellerinde kitap ellerinde karanfil başka bir şey yok. Anayasa’da özel hüküm ve düzenleme var. Toplantı ve gösteri yürüyüşleri izin almadan yapılabilir diye evrensel hukuk kuralı var. Gösterisini yapsın. Polise karanfil verecek. Versin karanfilini. Bu suç değil ki. Bir yere 5 kişi 500 kişi gelecek. Gelsin bu suç değil ki. Şiddete başvururlarsa o aydı. Şiddeti istemeyiz ve kabul etmeyiz. Onun dışında demokratik ülkelerde nasıl gösteriler yapılıyorlarsa onlar da gösterilerini yaparlar. Gezi eylemleri dolayısıyla bir araya gelsinler ne olacak. Kıyamet kopmaz ki bu ülkede.”

"THY’NİN BU DURUMA DÜŞMESİNİ İÇİME SİNDİREMEDİM"

Dün, Türk Hava Yolları’na ait uçakla İstanbul’dan Ankara’ya 2 saat rötarlı gelmesi konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, “Özel bir değerlendirmem yok. Ama Türk Hava Yolları gibi bir markanın bu konuma düşmesini içime sindiremedim.” dedi.

BAŞBAKAN ÖZÜR DİLEMELİ

Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada Başbakan Erdoğan’ın Soma halkından ve Türkiye’den özür dilemesi gerektiğini ifade ederek, “Kendi vatandaşını tokatlayan bir başbakanın olduğu ülkede huzur olmaz. Başbakan’ın çıkıp o vatandaştan ve Somalılardan, Türkiye’den özür dilemesi gerekiyor. Kendi vatandaşını tokatlayan başbakan olur mu, en acılı gününde. Bunları kabul etmek mümkün değil.” dedi.

Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk tarafından karşılanan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, bir süre Kamu Sen yöneticileriyle toplantı yaptı. Ağustosta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı aday arayışları kapsamında değerlendirmelerin görüşüldüğü toplantı sonrası basının karşısına geçen CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Koncuk, nasıl bir cumhurbaşkanı olması gerektiğini kamuoyu ile paylaştı.

"TÜRKİYE’DE SEVGİ ORTAMI OLSUN İSTİYORUZ"

Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Cumhurbaşkanlığı için vatandaşların kararını Türkiye’nin geleceği için vermesi gerektiğini söyledi. Koncuk, Bütün milletimizin kararını verirken hem Türkiye’nin çalışma hayatını, hem de Türkiye’deki adil olmayan gelir dağılımlarını, karşı oldukları tehditleri, kamplaşmaları değerlendirerek bir cumhurbaşkanı seçmek artık farz haline gelmiştir.” dedi. Türkiye’de kamplaşma, etnik kökenine, siyasi anlayışlarına ayrılmasını istemediklerini dile getiren Koncuk şöyle dedi: “Bu ülkedeki bütün insanların anlayışı, ideolojisi ne olursa olsun, bu ülkeyi yönetenler tarafından kucaklanmasını ve sevilmesini istiyoruz. Türkiye’de bir sevgi ortamının ve kucaklaşma ortamının oluşmasını istiyoruz. Kim bu şartları sağlayacaksa onun Cumhurbaşkanı olması bizim kabulümüzdür.”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da, Genel Başkan Koncuk’un tarif ettiği aday tarifini desteklediklerini belirtti. Kılıçdaroğlu, “Başkanın cumhurbaşkanlığı ile ilgili olarak söylediklerinin altına imzamı atıyorum. Sevgiden, barıştan, hoşgörüden yana kamplaşmaya karşı herkesi kucaklayan, geçmişi temiz bir aday elbette olmalı.” ifadelerini kullandı.

"SOMA İÇİN SİYASAL SORUMLU ORTADA YOK"

Manisa Soma’da yaşanan ve 301 kişinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasıyla ilgili siyasi bir sorumlunun ortaya çıkmadığına değinen Kılıçdaroğlu, “Şu ana kadar hiçbir siyasal sorumlu ortaya çıkmış değil, Soma faciası dolayısıyla. 301 insanımız hayatını kaybetti bir tek siyasi sorumlu ortada yok. Hiçbir vatandaşımın bunu unutmasını istemiyorum. 301 kişi hayatını kaybetti. Geride yetimler ve eşler var. Yapacağınız yardımların hiçbirisi onların babalarını geri getirmez. Birisinin kalkıp cesaretle bir siyasal sorumluluk üstlenmesi lazım. Türkiye artık bu çıtayı aşmak zorundadır. 301 kişi öldü. Ne yapalım? Onlara ev vereceğiz ve bu işi bitireceğiz. İnsan hayatı bu kadar ucuz değil. Her yurttaşın bunu düşünmesi gerekiyor. Bir siyasal sorumlu bekliyoruz. Ancak şuana kadar gelmedi.” diye konuştu.

"BAŞBAKAN’IN ÖZÜR DİLEMESİ GEREKİR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Soma halkından ve Türkiye’den özür dilemesi gerektiğini ifade eden CHP lideri, “Kendi vatandaşını tokatlayan bir başbakanın olduğu ülkede huzur olmaz. Başbakan’ın çıkıp o vatandaştan ve Somalılardan, Türkiye’den özür dilemesi gerekiyor. Kendi vatandaşını tokatlayan Başbakan olur mu en acılı gününde. Bunları kabul etmek mümkün değil.” açıklamasında bulundu.

(CİHAN)

Bu haber 468 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,811 µs