En Sıcak Konular

Genelkurmay'ın yeni tehdit algısı; sosyal medya...

30 Mayıs 2014 12:15 tsi
Efes-2014 tatbikatında konuşan Genelkurmay Başkanı Özel, "Artık ülkeler, ekonomik, sosyal ve enformasyon tehditleri ile yüz yüze" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, “Dost ve düşmanın, mavi kırmızı renk kodlarıyla kesin ayırılabildiği tehdit ortamı bugün yerini çok değişkenli bir ortama bıraktı” dedi.

İzmir-Seferihisar’da düzenlenen TSK’nın en kapsamlı tatbikatı Efes-2014 sırasında habercilerin sorularını cevaplayan Necdet Özel, göreve başladığından bu yana en kapsamlı mesajlarından birini verdi. Yeni askeri tehditler üzerinde konuşan Özel şunları söyledi:

“20. yüzyılın sonu, 21. yüzyılın başında meydana gelen olaylardan sonra yeni dünya düzeninde farklı tehditler ortaya çıkmıştır. Konvansiyonel tehdit azalmışsa da terörizm ve siber faaliyetlerin kötü niyetli kullanılması ile çok sayıda asimetrik tehditlerin ortaya çıktığına tanık olmaktayız. 20. yüzyılın gözle görülen askeri tehditlerine, gözle görülmesi zor olan çok boyutlu askeri tehditler eklenmiştir. Bu nedenle Soğuk Savaş dönemi stratejilerinin artık geçersiz kaldığı görüşü gittikçe güç kazandı. Bu durum savunma kavramlarını giderek karmaşık ve çok boyutlu hale getirdi. Bu gelişmeler de silahlı kuvvetlerin yeni yeteneklere sahip olması gerekliliğini ortaya çıkardı. Ülkeler, enformasyon hatta sosyal medya ile şekillenen renkli değişim ve mevsim devrimlerine maruz bırakılmaktadır. Ülkeler öncelikli olarak askeri tehditle değil, güvenliğe doğrudan etkisi olan ekonomik, sosyal ve enformasyon tehditleri ile karşı karşıya kalmaktadır. Güvenlik olgusunun sadece güvenlik güçlerinin görevi olmadığı gerçeğinin dikkate alınarak ulusal güvenlik stratejilerin günümüz şartlarına uygun belirlenmesinin gerekli olduğunu düşünüyorum.”



Bu haber 393 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,481 µs