En Sıcak Konular

PYD ile IŞİD arasındaki çatışmalarda 15 kişi öldü

30 Mayıs 2014 09:07 tsi
Suriye’nin Haseke vilayetine bağlı Rasulayn ilçesinin köylerinde, IŞİD terör örgütü ile PYD güçleri arasındaki çatışmalarda 7'si çocuk 15 kişinin öldürüldüğü bildirildi.

Suriye’nin Haseke vilayetine bağlı Rasulayn ilçesinin köylerinde, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü ile Demokratik Birlik Partisi (PYD) güçleri arasında çatışmalar yaşandığı bildirildi.
 
AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, PYD kontrolündeki Rasulayn ilçesinin yaklaşık 15 kilometre güneybatısında bulunan Umcun ve Tel Eliye gibi bazı köylerde PYD ile IŞİD militanları arasında ağır silahların da kullanıldığı çatışmalar yaşanıyor.
 
15 köylü hayatını kaybetti

 
PYD Eşbaşkanı Salih Müslim telefonda AA muhabirine yaptığı açıklamada, ölü sayısı hakkında bilgi verirken, "YPG'nın 6 kaybı var. Öyle iddia edildiği gibi 45-50 kişi öldürülmedi. Çatışmalar Rakka ile Hassa arasında Serekaniye'nin batı tarafında sürüyor. Ancak 7’si çocuk, 4’ü kadın 15 kişinin öldürüldüğü yer Tililiye köyüdür. Basılan köy, Serekaniye'nin 15 kilometre güneydoğusundadır. Kürt köyü olarak biliniyor ancak savaştan kaçan sığınmacı Araplar bu köyde yaşıyor" dedi.
 
Müslim, IŞİD'in öldürdüğü sivilleri YPG mensubu olarak göstermeye çalıştığını, bu nedenle "YPG çok kayıp verdi" şeklinde yanlış haberlerin yayıldığını belirtti. Müslim, ölü sayısının netleşmediğini, artabileceğini söyledi.
 
Suriye'deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Müslim, "Rojava’daki demokratik yönetimin açıklamasına göre hakim olunan bölgelerde sandık bile kurulmayacak" diye konuştu.

 

Bu haber 480 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,710 µs