En Sıcak Konular

Tunceli'de "Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi"

29 Mayıs 2014 16:22 tsi
Tunceli Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Güven: "Ülkemizde bir yılı aşkın süredir bir çözüm süreci var. Bizler de barışın kentinden barış sürecini desteklediğimizi belirtmek istiyoruz"

Tunceli'de bir grup üniversite öğrencisi, çözüm sürecine destek vermek amacıyla "Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi" oluşturdu.

Tunceli Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Ferhat Güven, kentteki bir otelde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 5 arkadaşıyla "Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi" oluşturduklarını belirterek, "Bilindiği üzere ülkemizde bir yılı aşkın süredir bir çözüm süreci var. Bizler de barışın kentinden barış sürecini desteklediğimizi belirtmek istiyoruz" dedi.

"Bu süreç içerisinde ön yargılardan kaynaklı bazı yanlış anlaşılmalar oldu" diyen Güven, "Bizler gerçekten barış sürecinin aksamaması için gençler olarak elimizden geleni yapıyoruz çünkü biz biliyoruz ki gençlik demek gelecek demek, bu nedenle bizce gelecek barış olmalıdır" ifadesini kullandı.

Gençlere çözüm sürecinde büyük görevler düştüğünü belirten Güven, "Geleceğin barış, birlik ve beraberlik mekanizmalarıyla kalıcı olması için yola koyulduk. Artık silah sesleri ve ağıt değil, annelerimizden yöresel türkülerimizi dinlemek istiyoruz. Barışın kalıcı olabilmesi için bizler gençlik olarak elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

"Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi" olarak 14 Haziran'da "Barış Konferansı" düzenleyeceklerini ifade eden Güven, amaçlarının her kesimden insanları bir araya getirerek ön yargıları yıkmak olduğunu söyledi.

Barışın, ön yargıların yıkılarak sağlanabileceğini düşündüklerini vurgulayan Ferhat Güven, çözüm sürecinin kağıt üzerinde değil, pratikte uygulanabilmesi için girişimci sayısını kısa sürede artırarak çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

AA



Bu haber 551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,541 µs