En Sıcak Konular

Yüksekova'da mayın ve roketatar bulundu

29 Mayıs 2014 12:45 tsi
Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Esendere beldesinde, bir çuval içerisinde 21 anti personel mayınıyla bir RPG-7 roketatar bulunduğu, olayla ilgili Yüksekova Cumhuriyet Savcılığınca adli tahkikata başlandığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, iki bölücü terör örgütü mensubunca, gönüllü köy korucusu Mehmet Uğurtay, Dargeçit/Altınoluk köyü öğrencilerini almak için gittiği Dargeçit ilçe merkezindeki Misak-ı Milli İlköğretim Okulunun bahçesinde, kendisine ait araçta tabancayla açılan ateş sonucu öldürüldü.
 
Bölücü terör örgütü mensuplarının motosikletle kaçtığı, olayla ilgili Dargeçit Cumhuriyet Savcılığınca adli tahkikata başlandığı bildirdi.
 
Küçük yaştaki bölücü terör örgütü mensubu
 
Şırnak'ın Uludere ilçesinde görev yapan bir geçici köy korucusu tarafından yakalanan şüpheli kişi, 48'inci Hudut Tugay Komutanlığına teslim edildi.
 
Şenoba Jandarma Karakol Komutanlığında yapılan ilk mülakatta, bölücü terör örgütü mensubu olduğu tespit edilen 16 yaşındaki kişinin, "Haftanin Kampı bölgesinde bulunduğunu, teslim olmak amacıyla geldiğini, silah ve teçhizatını Haftanin Bölgesi'nde bıraktığını" beyan ettiği belirtildi.
 
Uludere Cumhuriyet Savcılığına teslim edilen bölücü terör örgütü mensubunun, ifadesinin alınmasını müteakip sevk edildiği Uludere Sulh Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakıldığı kaydedildi.
 
HÜDAPAR ilçe başkanı Alparslan
 

Dicle HÜDAPAR ilçe Başkanı Ercan Alparslan, Diyarbakır/Dicle ilçesi Yokuşlu Mahallesi Pahan Deresi mevkiinde, özel aracıyla seyahat ederken, bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından durdurularak aracıyla kaçırıldı.
 
Olayın, kaçırılan şahsın akrabalarının Dicle İlçe Emniyet Müdürlüğüne müracaatı üzerine öğrenildiği, Dicle Cumhuriyet Savcılığı tarafından adli tahkikata başlandığı bildirildi.
 
Hakkari İl Jandarma Komutanlığınca, alınan duyum üzerine, Hakkari/Yüksekova ilçesi Esendere beldesinde arazi aramasında, taşlar arasında ve bir çuval içerisinde 21 anti personel mayınıyla bir RPG-7 roketatar bulundu.
 
Yüksekova Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla bulunan mayınlar Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından yerinde imha edildi, RPG-7 roketatar silahı ise muhafaza altına alındı.
 
Olayla ilgili Yüksekova Cumhuriyet Savcılığınca adli tahkikata başlandı.
 
Silahlı altı bölücü terör örgütü mensubu tarafından, 26 Mayıs'ta Osmaniye/Merkez ilçe Küsne Köyü Uzunyazı mevkisinde, motosikletle seyahat eden iki vatandaş ormanlık alan içerisinde bir saat alıkonuldu, motosikletin aküsü bölücü terör örgütü mensuplarınca alındı.
 
Mağdurların Hatay/Dörtyol İlçe Jandarma Komutanlığına müracaatıyla öğrenilen olayla ilgili Osmaniye Cumhuriyet Savcılığı tarafından adli tahkikat başlatıldı.

aa

Bu haber 481 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,454 µs