En Sıcak Konular

Abhazya'daki hükümet karşıtı protestolar

28 Mayıs 2014 16:40 tsi
Abhazya Cumhurbaşkanı Ankvab: "Şu anda Abhazya'dayım. Güvenlik konseyi üyeleriyle sorunun çözümü için görüşmeler yapıyorum"

Abhazya Cumhurbaşkanı Aleksandr Ankvab, protestolar nedeniyle ülkesini terketmediğini, güvenlik konseyi üyeleriyle sorunların çözümü için görüşmeler yaptığını bildirdi.

Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden "Abhazya Cumhuriyeti"nin başkenti Sohum'da dün yaşanan hükümet karşıtı protestoların ardından hükümet binasını terketmek zorunda kalan Ankvab, yaşanan olaylarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Ankvab, "Abhazya hükümeti"nin resmi sitesinde yayımlanan açıklamada, "Abhazya'yı terketmedim, güvenlik konseyi üyeleriyle birlikte sorunun çözümü için görüşmeler yapıyorum" ifadelerini kullandı.

Protestocuların hükümet binasının önünde toplandığı sırada, bazı muhalif liderlerle görüştüğünü vurgulayan Ankvab, onların kendisinden istifasını talep ettiğini belirtti.

Muhaliflerin daha sonra tüm hükümet üyelerinin ve başsavcının istifasını talep ettiğini aktaran Ankvab, görüşmelerde uzlaşma sağlanamadığı için binanın önünde toplanan göstericilerin içeriye girmeye çalıştığını savundu.

Aknvab, şöyle devam etti:

"Güvenlik güçleri onlara engel olmaya çalıştı. Ben hiçbir yere gitmedim. Şu anda Abhazya'dayım. Güvenlik konseyi üyeleriyle sorunun çözümü için görüşmeler yapıyorum. Amacımız, ülkemiz için telafisi mümkün olmayan gelişmelere engel olmaktır. Abhaz televizyonu, bazıları silahlı olmakla çok sayıda insan tarafından zaptedildi. Güvenlik güçleri karşılık verebilirdi ve kan dökülmüş olurdu. Karşılık verilmesini istemedik. Durumu hala iyiye çevirmek için şansımız var. Hukuki açıdan bu silahlı darbe girişimidir. Muhaliflerin, güvenlik güçlerinin kimin tarafında olduklarını öğrenmek istediklerini duydum. Güvenlik güçleri hükumete bağlıdır ve istikrarın sağlanması için ne gerekiyorsa yapıyorlar. Biz de olayların yasal yönden çözüme kavuşması için çaba harcayacağız. Zaten başka yolumuz da yok. "

"Abhazya Cumhuriyeti"nin başkenti Sohum'da dün, ekonomik sıkıntıların yanı sıra daha fazla demokrasi talebiyle toplanan binlerce kişi hükümet binasına yürümüş, hükümetin istifasını talep etmişti. 

AA



Bu haber 524 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,524 µs