En Sıcak Konular

Diyarbakır'da PKK'ya karşı duruş sergileniyor

28 Mayıs 2014 12:42 tsi
AK Parti'li Satır, çocukları dağa kaçırılan annelerin Diyarbakır'da başlattığı oturma eylemine ilişkin "Diyarbakır'da ilk kez PKK'ya karşı bir duruş sergileniyor" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü grup toplantısında, çocukları dağa kaçırıldığı için  Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi başlatan anneleri ziyaret eden ve onlara destek veren AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Oya Eronat ve Mine Lök Beyaz'la birlikte teşekkür ettiği AK Parti Grup Başkanvekili Mihrimah Belma Satır, konuyla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Annelerin oturma eyleminde çocukları için Kur'an okuduklarını, dua ettiklerini belirten Satır, AK Parti olarak 2002'den bu yana gösterdikleri gayretler içerisinde en takdire şayanın, 30-35 yıl kan dökülen, gözyaşının aktığı bir sorunu çözüme kavuşturmak olduğunu söyledi.

Satır, ülkede 18 aydır kanın ve gözyaşının akmadığını ifade ederek, "Kardeş kanının akmaması hepimizin mutluluğu, sevinci olması gerekirken; birilerinin çocukları kandırmak ve yönlendirmek suretiyle dağa götürmesi kabul edilebilir bir şey değildir. Biz dağdakilerin inmesini beklerken, çocukların dağa ve örgüte gönderilmesinin hiçbir ahlaki yanı yok. Hiçbir şekilde çözüm süreci ile bağdaşmaz ve katkı sunmaz" dedi.

AK Parti ve Hükümet olarak ailelerin çocuklarına kavuşmaları için her türlü gayreti göstereceklerine işaret eden Satır, "Biz AK Parti olarak çocukların ailelerinin yanında olmasını, eğitimlerine ve iş hayatlarına devam etmesini, asla ve asla teröre bulaşmamasını istiyoruz. Biz uzun süredir şehit cenazelerinin gelmemesi ile övünürken, çözüm sürecine destek verirken, dağdakileri indirmeye çalışırken yeni insanların dağa çıkmasından, üstelik bunların da çocuk olmasından büyük bir üzüntü duyuyoruz" diye konuştu.

Satır,  Diyarbakır Belediyesi'nin önündeki oturma eylemini çok anlamlı bulduklarını belirterek, "Buoturma eylemi şunu gösteriyor; bölge halkı, ülkedeki bütün vatandaşlarımız bu süreci kucaklamış ve bu süreci destekliyor. bu sürecin mimarı olan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın attığı adımları destekliyor. Dileğimiz bundan sonra dağa gidişlerin önünün tamamen kesilmesi ve bu çocukların bir an önce ailelerine kavuşmasıdır. Anne ve babaların bu konudaki hassasiyetini de dikkate alarak, biz AK Parti olarak onlara destek veriyoruz" sözlerini sarfetti.

"BU TÜR PROTESTOLAR ARTACAK"

Diyarbakır Milletvekilleri Eronat ve Beyaz'ın, aileleri hem belediye önünde hem de evlerinde ziyaret ettiğini, geçen hafta sonu hep onlarla birlikte olduklarını kaydeden Satır, Başbakan Erdoğan'ın da bu destekten dolayı kendisi ile Eronat ve Beyaz'a teşekkür ettiğini bildirdi. Satır, "Diyarbakır'da ilk kez böyle bir olay yaşanıyor. PKK'ya, terör örgütüne karşı bir duruş sergileniyor. Aileler çocuklarını geri istiyorlar. Bundan 22 yıl önce dağa gitmiş kişilerin aileleri de çocuklarını istiyor. Bu çok önemli bir nokta. Bu gösterilerin Anadolu'nun birçok ilinde de yaşadığını biliyoruz. Bu tip protestoların artacağını düşünüyorum" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Satır, "PKK'nın çocukları kaçırmadığı, gönüllü katıldıklarını açıkladığının" belirtilmesi üzerine şöyle konuştu: Gönüllü katılmaları mümkün değil. Çocukların yaşları çok küçük, gönüllü katılsalar aileleri de öyle düşünürdü. Onlar da Kürt kökenli aileler, muhtemelen BDP'ye oy vermiş aileler. Hatta orada oturma eylemi yapan babalardan birisi BDP teşkilatında çalışıyor. BDP'liler bile artık çocuklarının dağa götürülmesini istemiyor, sivil siyaset istiyorlar. Çözüm sürecinde ne yapacaksak, Türkiye içinde yapacağız, birbirimizi kırarak, dökerek değil, konuşarak anlaşarak yapacağız. Kadın derneklerinin çoğunun bu konudaki duyarsızlığını da kınamak istiyorum. Bu da ayrıca konuşulması, düşünülmesi gereken bir konu. Burada ağlayan anneler ve konu da çocuklar. Çocuk ve kadın üzerine çalışan derneklerin de bu konuda aktif olması lazım. Ama maalesef bu konuda çok fazla duyarlılık görmüyoruz.



Bu haber 426 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,201 µs