En Sıcak Konular

Ölüm aylıkları Haziran'da bağlanacak

28 Mayıs 2014 12:35 tsi
Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden 234 işçinin ailesine hem ölüm geliri hem de ölüm aylığı Haziran ayından itibaren ödenmeye başlanacak.

Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden 234 işçinin ailesine hem ölüm geliri hem de ölüm aylığı Haziran ayından itibaren ödenmeye başlanacak.
 
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 işçinin sosyal güvenlik dosyaları SGK tarafından incelendi. İncelemenin ardından faciada hayatını kaybeden 234 işçinin ailelerine hem ölüm geliri hem de ölüm aylığı bağlanmasına karar verildi.
 
Yaşamını yitiren işçilerden 45'inin eşi veya çocuğu olmadığı, 13'ünün Bağ-Kur borcunun bulunduğu ve 9'unun ise henüz 900 günlük çalışma primine ulaşmadığı tespit edildi. Bu işçilerin anne ve baba hak sahipliği için yapılacak Kanun düzenlenmesin ardından maaşları yakınlarına ödenebilecek.
 
Haziran ayının 17'si ila 26'sı arasında ödenecek aylık ve gelirlerin yanı sıra faciada hayatını kaybedenlerin ailelerine bir defaya mahsus olmak üzere 415'er lira cenaze yardımı da yapılacak.
 
Mevzuata göre, iş kazası veya meslek hastalığına bağlı nedenlerle ölen sigortalının yakınlarına ölüm aylığı bağlanabilmesi için her türlü borçlanma süreleri hariç en az 5 yıldan beri sigortalı bulunup, toplam 900 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olması gerekiyor.
 
Öte yandan, İŞKUR tarafından faciadan yara almadan kurtulan işçilere, kısa çalışma ödeneği ile Genel Sağlık Sigortası primleri ödenmesi hizmetlerinin de sağlanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

 

Bu haber 389 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,928 µs