En Sıcak Konular

64 kişilik VİP liste

28 Mayıs 2014 09:37 tsi
64 kişilik VİP liste Devlet içine çöreklenen çetenin, alanlarında önemli isimleri, devlet kurumlarında kritik görevlerde bulunan 64 kişiyi dinlediği tespit edildi.

Yeni Şafak gazetesinin haberine göre; Paralel yapının, mahkemelerden aldığı uydurma suçlamalarla bu kişileri 2008-2010 yılları arasında 100 kez dinlediği belirlendi. TİB'i çiftlik gibi kullanan yapının dinlediği isimler arasında merhum Erbakan, Abdülkadir Selvi, Ertuğrul Özkök, vali, yargı ve emniyet ile Havelsan ve Aselsan yöneticileri bulunuyor.

Başbakan Erdoğan ve yakın çevresi başta olmak üzere binlerce kişiyi 'Selam Terör Örgütü' adlı uydurma örgütle 2011 yılından bu yana dinleyen paralel yapının yeni dinleme listesi de ortaya çıktı. Aralarında siyasilerin, gazetecilerin, vali, genel müdürlerin olduğu 64 kişi, 2008-2010 yılları arasında terör, uyuşturucu gibi hayali suçlar bahane edilerek, sahte isimler üzerinden dinlendiği belirlendi.
 
Binlerce kişinin dinlendiğinin ortaya çıkmasının ardından Ankara Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın TİB'deki hassas bilgilerin yabancı ülkelere aktarıldığı iddiasıyla başlattığı 'Casusluk soruşturmasında' da şok edici bilgilere ulaşıldı. TİB'de yapılan incelemelerde müfettişlerce ortaya çıkarılan listede eski başbakanlardan bakanlara, gazetecilerden işadamlarına, mühendislerden doktorlara, yargı ve emniyet birimlerinden bilimadamlarına, mankenlere kadar birçok ismin 3 yıl boyunca dinlendiği belirlendi. Müfettişler yaptıkları incelemeler karşısında elde ettikleri bilgiler ve belgeler kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

NECMETTİN ERBAKAN'A TERÖR BAHANESİ

Müfettişlerin yaptığı incelemelerde eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın, Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı tarafından 2009'da mahkeme kararıyla dinlendiği belirlendi. 'Terör' iddiasıyla Huvzullah Gültekin isimli kişiye ait gibi gösterilen telefonun kullanıcısının merhum Necmettin Erbakan olduğu belirlendi. Benzer bir dinlemenin eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk için de yapıldığı ortaya çıktı. Cindoruk'un da Erbakan gibi 'terör' iddiasıyla dinlendiği anlaşıldı.

SİYASİLER TAKİP ALTINDA

Örgüte destek açıklamaları yapan BBP lideri Mustafa Destici'nin de bir dönem çetenin hedefi olduğu anlaşıldı. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, eski Adalet Bakanı Şevket Kazan, 'terör' kapsamında mahkeme kararıyla dinlendi. SP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Vehbi Hatipoğlu, eski Bakan Namık Kemal Zeybek, eski Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da çetenin dinlediği isimlerden. Terör listesinde dinlenen bir diğer siyasetçi ise eski Bayındırlık ve İmar Bakanı Koray Aydın oldu.

CHP'LİYİ İBDA-C'Lİ YAPMIŞLAR

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun özel kalem müdiresi Şükran Kütükçü üst üste iki mahkeme kararıyla İBDA-C iddiası kapsamında dinlendiği dikkati çekiyor. CHP Milletvekili Yılmaz Ateş dinlenirken de aynı gerekçe gösterilmiş ve çıkarılan dinleme kararı 3 kez uzatılmış. Dinleme listesinde siyasetçilerin yanı sıra siyasilerin özel doktorlarının da olduğu ortaya çıktı. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in özel doktoru Aylin Cesur da İstihbarat Daire Başkanlığı'nın talebi ile organize suçlarla mücadele adı altında dinlemeye alınmış.

Özkök'ü uyuşturucu kaçakçısı yaptılar

Paralel yapının sadece siyasileri değil basın dünyasını da takibe aldığı yapılan incelemede belirlendi. Doğan Yayın Grubu sahibi Aydın Doğan'ın kızı Arzuhan Yalçın Doğan'ın İBDA-C iddiası kapsamında dinlendiği tespit edildi. Hürriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök de dinlenenler arasında yer alıyor. Özkök'ün dinlenme gerekçesi ise 'Uyuşturucu.' Dinleme listesinde Milliyet Gazetesi

Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,847 µs