En Sıcak Konular

Provokasyonda sınır tanımıyorlar

28 Mayıs 2014 09:07 tsi
301 kişinin şehit olduğu facianın ardından, kendilerini avukat olarak tanıtıp, kapı kapı dolaşan kişilere Somalılar tepkili: “Tanımadığımız kişiler evimize geldiler ‘bu işin sorumlusu Erdoğan, O’ndan şikayetçi olursanız destekleriz’ diyorlar.”

Soma’da 301 madencinin evini ziyaret eden ve avukat olduğunu iddia eden kişiler, şehit yakınlarına “Başınıza gelen bu acı olayın bir numaralı sorumlusu Başbakan Erdoğan’dır. Sizi oyalıyor; hiç bir hakkınızı alamazsınız, ancak dava açarsanız biz size her türlü hukuki desteği veririz” dediği öğrenildi. Kaos simsarı avukatların ziyaret etiği şehit Şavkı Değirmen’in kardeşi Zeynep Tuna, aynı avukatların kendi evine de geldiklerini ve tartıştığını söyledi.

Ev ev dolaşıyorlar

301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma maden faciasından sonra Soma’da amacına ulaşamayan karanlık odaklar, şimdi yeni taktikler denemeye başladı. Şehitlerini defneden ve ilk günlerin şokunu atlatmaya çalışan şehit aile ve yakınları şimdi de avukat cübbesi altında dolaşan kaos simsarının şokunu yaşıyor. Şehit evlerini ziyaret eden ve avukat olduklarını söyleyen bir grup şehit yakınlarına Başbakan ve hükümete dava açmalarını söylüyor. Acılı ailelere her türlü hukuki desteği vereceklerini söyleyen avukatların, “Başınıza gelen bu acı olayın bir numaralı sorumlusu Başbakan Erdoğan’dır. Sizi oyalıyor hiç bir hakkınızı alamazsınız ancak dava açarsanız, biz size her türlü hukuki desteği veririz” dediği öğrenildi.

Soma dışından gelmişler

Kendi evlerine de gelen avukatların İzmir’den geldiklerini ve daha önce görmediği kişiler olduklarını anlatan Zeynep Tuna, şöyle konuştu: “Bana ‘Başbakan yüzünden bu felaketler yaşanıyor. Siz, böyle oturup bir şey yapmazsanız daha çok sıkıntı çekersiniz’ dediler. Ben de ‘Başbakan daha ne yapsın elinden geleni yapıyor’ dedim. Onlar da ‘Anlat bize Başbakan ne yaptı? Bunca işçi onun yüzünden ölmedi mi? Patronları koruyarak ihmallere göz yumarak, bu ölümlere neden oldu?’ dediler. Sonra bize Başbakan ve hükümet aleyhinde yapacağımız her işte bize yardımcı olacaklarını söylediler. Ancak onlara kızdım ve bir daha böyle bir talep bize gelmemelerini söyledik. Daha sonra çekip gittiler.”

Hedeflerinde Başbakan var

Taziyeleri uğraştıkları bir anda evlerine gelen avukatların kendilerini çok şaşırdığını anlatan Zeynep Tuna, “Sonra öğrendim ki bunlar diğer şehit ailelerine de giderek AK Parti ve Başbakan Erdoğan aleyhinde konuşup şehit ailelerini onlara karşı dava açmaya ikna etmeye çalışmışlar. Tepki gösterin korkmayın biz hukuki olarak size destek veririz. Protesto edin konuşun ve dava açın demişler.” dedi.

Star

Bu haber 448 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,699 µs