En Sıcak Konular

TCDD'den açıklama

27 Mayıs 2014 12:30 tsi
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü, Ankara-İstanbul yüksek hızlı tren hattında kablo kesilmesi haberlerine ilişkin açıklama yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü, sinyal ve haberleşme kabloları ile ray devrelerinin kesilmesinin test aşamasında meydana geldiğini belirterek, "Bu olaylar hatta test ve sertifikasyon sürecini etkilemektedir. Hat işletmeye açıldıktan sonra, herhangi bir olumsuzluk merkezi sistemden anında görülebilmekte ve müdahale edilmektedir" denildi.
 
TCDD'den yapılan yazılı açıklamada, Ankara-İstanbul yüksek hızlı tren hattında kablo kesilmesi haberlerinin basında geniş yer ver verildiği belirtilerek, söz konusu haberlerde hattın işletmeye açıldıktan sonra güvenliğinin de sorgulandığı ifade edildi.
 
TCDD açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
 
"Sinyal ve haberleşme kabloları ile ray devreleri kesilmesi olayları test aşamasında meydana gelmiştir. Bu olaylar hatta test ve sertifikasyon sürecini etkilemektedir. Hat işletmeye açıldıktan sonra, herhangi bir olumsuzluk merkezi sistemden anında görülebilmekte ve müdahale edilmektedir. O bölgede tren trafiği sinyalizasyon sistemi tarafından merkezden durdurulmaktadır.
 
Yüksek hızlı tren işletmeye açıldıktan sonra hatta meydana gelen en küçük olay ve değişim anında ve otomatik olarak izlenebilmekte, uyarı sistemleri anında devreye girmektedir. Kamuoyunun doğru bilgilenmesi adına, yapılan haberlerde bu hususta hassasiyet gösterilmesini bekler saygılar sunarız."

aa
 



Bu haber 462 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,845 µs