En Sıcak Konular

Demirtaş HDP'nin başına geçebilir

26 Mayıs 2014 15:29 tsi
HDP Eş Başbakan Kürkçü, partisinin başına Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın geçmesi için önerilerin bulunduğunu, bunu değerlendirdiklerini söyledi


HDP, 22 Haziran'da gerçekleştireceği kongre ile örgütsel bir atılım yapmaya hazırlanırken, HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, eş genel başkanlık için iki ismin öne çıktığını söyledi.

Kürkçü, eş genel başkanlık için BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ isminin gelen öneriler arasında olduğunu söyledi. Kürkçü, ayrıca kongre öncesinde İmralı'ya giderek PKK lideri Abdullah Öcalan'la bir görüşme gerçekleştireceklerini aktardı.

Kamuoyunun merakla beklediği "HDP eş genel başkanları kim olacak?" sorusuna ilişkin ipuçları veren Kürkçü, Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ konusunda BDP'den gelen bir önerinin olduğunu söyledi. Kürkçü, önerinin HDP açısında da yerinde ve anlamlı bulunduğunu ifade ederek, sunulan önerilerin demokratik bir süreçte gelişebilmesi için kongre bileşenleri tarafından karara bağlanması gerektiğini dile getirdi.

Farklı tercihlerin de ön plana çıkabileceğini belirten Kürkçü, kongre bileşeleri tarafından doğru ve isabetli bir kararın verileceği yönünde inancın tam olduğunu kaydetti.

HDP'NİN KÖŞK ADAYI KADIN OLACAK

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde HDP'nin tutumuna ilişkin soruları da yanıtlayan Kürkçü, Kürt sorunu başta olmak üzere çözüm için emek ve çaba göstermiş birisini aday göstereceklerini kaydetti. Kürkçü, cumhurbaşkanlığı için gösterilecek olan adaya ilişkin "Bütün kültürlerin eşitliğine kalben inanmış olması bizim için önemlidir" ifadesine kullanarak, adayın kadın olacağını ve olağanüstü kongrede bu adayın açıklanacağını söyledi.

KÜRKÇÜ VE TUNCEL İMRALI'YA GİDİYOR

Kürkçü, kongre öncesi PKK lideri Abdullah Öcalan ile İmralı'da bir görüşme gerçekleştireceklerini de söyledi.

Kürkçü, yapacakları bu görüşmeye Öcalan'ın stratejik bir önem verdiğini belirterek, görüşmenin kendileri açısından da oldukça önemli olduğunu ifade etti. Öcalan'a pratik sahada yaşanan son gelişmeleri aktaracaklarını dile getiren Kürkçü, yapılacak olan görüşmenin "hayati" öneme sahip olduğunu kaydetti.



Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,822 µs