En Sıcak Konular

Olacaklar sanki içine doğdu

26 Mayıs 2014 12:20 tsi
Soma'daki maden faciasında 26 yaşında hayatını kaybeden işçi Niyazi Kurban'ın eşi, onun sanki olacakları hissettiğini ancak borçlarını ödemek için işe gittiğini söyledi.

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında 26 yaşında hayatını kaybeden işçi Niyazi Kurban'ın (26) eşi, onun sanki olacakları hissettiğini ancak borçlarını ödemek için çalışmak zorunda kaldığından iş yerine gittiğini söyledi.
 
Eşini kaybettikten sonra 1,5 yaşındaki oğlu Efe ile Balıkesir'in Dursunbey ilçesi Çamharmanı Mahallesi'ne gelen Fatma Kurban, yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.
 
Daha önce Soma'da ikamet ettiklerini belirten acılı kadın, eşinin, olaydan bir gün önce, yaşanacakları adeta hissettiğini dile getirdi.
 
Onun, bir gün önce içinde sıkıntı olduğunu söylediğini aktaran Kurban, şöyle konuştu:
 
"Sanki içine doğmuştu. Sıkıntısı vardı. Eşimin normalde başı hiç ağrımazdı. Olaydan bir gün önce akşam, 'Başım ağrıyor, içimde bir sıkıntı var. Gitsem mi gitmesem mi, çok kararsızım' dedi. Ben de gitmesini söyledim, 'Borcumuz var, borcumuzu ödememiz lazım' dedim. Gitmek istemedi. 'Git' dedim ama sonra çok pişman oldum. Yeni otomobil almıştık. Onun borcunu ödemek için çalışmak zorundaydı. Evimiz kira, çocuğumuz var. Bir gün gitmeyince iki günlük yevmiyesi kesiliyordu. Kesilmesin diye mecburen gitmek zorunda kalıyordu."
 
Kurban, Çamharmanı'nda geçim kaynakları az olduğundan eşinin mecburen kömür ocağında çalıştığını sözlerine ekledi.
 
Aynı ocakta çalışan ağabeyi sağ kurtuldu
 

Niyazi Kurban'ın ağabeyi Yaşar Kurban (31) ise kendisinin 1,5, kardeşinin ise iki yıldır söz konusu ocakta çalıştığı bilgisini verdi.
 
Ocakta sürekli 08.00-16.00 vardiyasında görev yaptığını anlatan Kurban, "Kardeşim ise 45 günde bir 15 gün bizim vardiyaya geliyordu. Genelde akşam çalışan Niyazi, olay günü gündüz vardiyasındaydı" dedi.
 
Faciadan önce arkadaşlarıyla işlerini bitirip vardiya teslimi için dışarı çıktıklarını aktaran Kurban, hava girişinde bir amirinin telefonda birisiyle konuştuğu gördüğünü anlattı. Amirin, "Bir bölümün emniyete alınmasını" istediğini söyleyen Kurban, "Biz çıkarken havayı tersine çevirdiler. O zaman biz etkilenebilirdik. 5-10 dakika önce çıkmamız avantaj oluşturdu, hayatta kaldık. Dışarı çıktığımızda oranın bittiğini düşündüm" ifadesini kullandı.




Bu haber 418 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,696 µs