En Sıcak Konular

Soma'daki işçilere "ocağa dönün" çağrısı

25 Mayıs 2014 21:53 tsi
Soma Kömür İşletmeleri A.Ş'nin Işıklar İşletmesi yetkilisi Evinç, işçilere Eynez'deki faciadan bu yana çalışma yapılmayan diğer ocaklarda maden yollarının kapanacağı gerekçesiyle "iş başı yapma" çağrısında bulundu.

 Soma'daki  maden faciasının meydana geldiği ocağın işletmesini yürütenSoma Kömür İşletmeleri A.Ş'nin başka bir ocağında görev yapan işletme müdürü Haluk Evinç, Eynez'deki faciadan bu yana çalışma yapılmayan diğer ocaklarda maden yollarının kapanacağı gerekçesiyle işçilerden iş başı yapmalarını istedi.

Eynez'deki ocakta meydana gelen faciadan sonra aynı işletmenin farklı iki ocağında çalışan ve olay tarihinden bu yana madene inmeyen işçiler Cengiz Topel Meydanında toplu halde bekleyişlerini sürdürürken, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Işıklar İşletme Müdürü Haluk Evinç meydana gelerek işçilerle konuştu.

Atabacası ve Işıklar ocaklarında çalışmaların durması nedeniyle kömür yollarının kapanmak üzere olduğunu savunan Evinç, "bu durumda çalışamam" diyenlere saygılarının bulunduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Madenci arkadaşlar bilirler maden yolları kapanmak üzere, bu yolların temizlenip taramalarının yapılması gerekiyor. Ben iyiyim, çalışabilirim diyen arkadaşlara ihtiyacımız var. Gördüğüm bütün arkadaşlara anlatıyorum, sonuçta bu ocaklar bizimdir. Çalışma Bakanlığından iş müfettişleri, kim gelirse gelsin baksın. Düzenleme yapılacaksa yapalım, bu ocakları çalıştıracağız. Bu ocakları ayakta tutmamız lazım."

Evinç, daha sonra işçilerin yanından ayrıldı.

Öte yandan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Işıklar ocağında çalışan maden işçilerinin telefonlarına gönderilen mesajlarla iş başı yapmaya çağrıldığını bildirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın işçilere bazı sözler verdiğini ifade eden Özel, bağımsız otoritelerin "madene girişte sorun olmayacağını, güvenli olduğunu" söyledikten sonra işçilerin madene girmesi gerektiğini vurgulayarak "Ancak 'dayıbaşılar' işçilere 'kendinizi iyi hissederseniz madene gelecekseniz' diyor. Cep telefonlarına mesaj gönderiyor, yarın iş başı yapmaları isteniyor. Gelmeyenin ücreti ödenmeyeceği söyleniyor" dedi.

Özel, işçilerin kaygılı olduklarını, çalışma konusunda ilgili makamlardan açıklayıcı bir cevap beklediklerini söyledi. 

AA



Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,727 µs