En Sıcak Konular

Davutoğlu: Bizi kimse durduramaz

25 Mayıs 2014 13:51 tsi
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bitlis'in Güroymak ilçesine geldi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "30 Mart seçimlerinin neticesine sadece Türkiye'deki vatandaşlarımız heyecanla bakmadı. Burada bütün bu coğrafyanın ve insanların kardeşliği için, ilim çağrısı yapan ve bu ilim diyarından yükselen sese kulak veren Filistinliler, Somaliler, Boşnaklar, Suriyeliler, Myanmarlılar hep döndüler ve acaba 30 Mart'ta ne olacak diye Türkiye'ye baktılar" dedi.Bitlis'in Güroymak ilçesinde iptal edilerek, 1 Haziran'da yapılması kararlaştırılan belediye başkanlığı seçimi öncesi Muş'tan karayoluyla ilçeye gelen Bakan Davutoğlu, AK Parti Güroymak İlçe Başkanlığı binasının balkonundan halka seslendi.

30 Mart'ta Türkiye'den gür bir ses çıktığını ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin her bir bölgesinde bu gür ses, dünyaya adaleti ve irfanı yaymak üzere gelen o Norşin'in ilim ehlinin yolcusu olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti kadrolarının arkasındayız dedi. Herkesin gözü buradaydı. 30 Mart seçimlerinin neticesine sadece Türkiye'deki vatandaşlarımız heyecanla bakmadı. Burada bütün bu coğrafyanın ve insanların kardeşliği için, ilim çağrısı yapan ve bu ilim diyarından yükselen sese kulak veren Filistinliler, Somaliler, Boşnaklar, Suriyeliler, Myanmarlılar hep döndüler ve acaba 30 Mart'ta ne olacak diye Türkiye'ye baktılar. Çünkü biliyorlar ki Türkiye'nin kaderi, onların kaderidir. Şimdi bu büyük zaferi taçlandırma vaktidir. Bu büyük zaferdeki eksik halkaları tamamlama vaktidir. Norşin'de zaten AK Parti olarak seçimi kazandığımızı kabul ediyoruz. 15 belediye meclis üyesinden 9'unu almışız. Norşin tercihini yapmış. Şimdi halkayı tamamlamak lazım. Onun için huzurunuzdayız. Bu eksik halkayı tamamlayalım. Zaferi tam olarak kutlayalım."

"ŞÜKÜR SECDESİNE KAPANACAĞIZ"

Önümüzdeki pazar günü verilecek oyların çok mühim olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "İnşallah gelecek pazar günü Norşin'den güzel haberi aldığımızda şükür secdesine kapanacağız. Gelecek pazar günü vereceğimiz oy, çok mühimdir. Çünkü Norşin herhangi bir ilçemiz değil, maneviyatımızın merkezi, kalbimizin, yüreğimizin ve vicdanımızın kök bulduğu bir diyardır. Burayı kaybetmeye tahammülümüz olmaz. Norşin, bütün bu bölgenin, beldelerin ve Türkiye'nin manevi sesidir. Sakın ola ki bu manevi sesin körelmesine izin vermeyin" diye konuştu.

30 Mart seçimlerinde Türkiye'nin her kesimiyle, bölgesiyle, her etnik, mezhep unsurları Allah dostlarının yolunda olanlara destek verdiğini dile getiren Davutoğlu, 2013 yılında gezi manipülasyonları ve 17 Aralık operasyonları yapıldığını ifade etti.

ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN VERECEĞİNİZ OYLAR ÖNEMLİ

"1,5 yıl önce bu topraklara kardeşlik tohumu ektik. Rablerinin huzurunda ezeli olarak eşit ve kardeş olanlar kardeş kalacak dedik" diyen Davutoğlu, bu çözüm sürecinin başarıya ulaşması için verilecek oyların çok önemli olduğunu dile getirdi.

Norşin ve bütün bu bölgenin barış ortamında kalkınması için seferber olduklarını bildiren Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ne eksik varsa hepsi giderilecek. Gelirken Bingöl Muş karayoluyla geldim. Bazı köy ve ilçelerimizde durdum. Atmosferi bizzat gözümle görmek istedim. Artık bölgedeki kardeşlerimiz arasında Kürt, Zaza, Türk ve Arap hepsi bir birlik ve beraberlik içinde geleceğe umutla bakıyor, yüzler gülüyor. Bu baharımızın köreltilmesine izin vermeyeceğiz. Bu kardeşlik tohumu büyük bir çınar gibi Norşin'den yükselen manevi çınarın devamı olan bir çınar olarak Türkiyemizin her köşesine İslam dünyasına, bütün insanlığa, merhamet ve adalet götürmek üzere büyük bir çınar yetiştireceğiz. Emin olunuz Bediüzzaman başta olmak üzere Norşin medresesinde bulunan o büyük ulema, hep bu çınar ve çınarlar için emek verdi. Gözyaşı döktüler ve çile çektiler. Bu çınarların gümrahlaşması vaktidir. Bu hepimizden önce ilahi bir mesuliyet. Allahın izniyle gereğini yapacağız. Bu kardeşliği pekiştireceğiz. Bu çınarın dallarının kırılmasına izin vermeyeceğiz."

"BİZİ KİMSE DURDURAMAZ"

Çözüm sürecini nihayete erdireceklerinin sözünü veren Davutoğlu, ayrıca kim ne derse desin dünyanın her köşesindeki mazlumlara sahip çıkacaklarını ve Norşin medresesinden yükselen o ilim nurunu dünyanın her köşesine taşıyacaklarını ifade etti.

Davutoğlu, "Kimse bizi durduramaz. Gazze'ye gidip bir sivil kızımın babasıyla kucaklaştığımda da Myanmar'da ve Arakan'da çile çeken Müslüman kardeşlerimizle kucaklaştığımda da Suriyeli mültecilerle aşımızı paylaştığımızda hep sizin adınıza bu sözü verdik. Herkes onları unutsa biz Filistin'i unutmayacağız, herkes Somali'ye sırtını dönse biz hiçbir zaman sırtımızı dönmeyeceğiz ve yanlarında olacağız" dedi.

NORŞİN HER TÜRLÜ HİZMETİ GÖRECEK

Norşin'e hizmet etmek için halktan destek isteyen Bakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bize ruhsat, izin ve destek verin. Hüseyin Mutlu kardeşimize destek istiyoruz. Bunun için halkaların tamamlanması lazım. Mecliste 15'ten 9'unu almışız. Altyapı tamam. Belediye meclisinin altyapısı tamam. Üstyapı Ankara'da tamam. Başbakanımız başta olmak üzere hepimiz Norşin'in milletvekiliyiz ve hizmetkarıyız. Ankara'da siyasi irade tamam. Arada tek bir halka eksik kalmış. O da eksik değil de birtakım hileler ve birtakım şeyler var. Onlara karışmak istemeyiz. Demokrasi yolunda mücadeleyi hep centilmence yaptık. Şimdi tekrar huzurunuzdayız. O aradaki halkayı kapatın diyoruz. Hüseyin Mutlu kardeşimizi belediye başkanı yapın. Böyle halka tamamlandığı için hizmette kusur olmasın. Eğer eksik olursa belediye meclisinde uyumlu çalışılmaz. Ankara ile Norşin arasında da istediğimiz uyum olmaz. Kim olduğuna bakmadan Norşin'e hizmet ederiz ama yine uyum istediğimiz gibi olmaz. Bu uyumu sağlamak için pazar günü akşam sizden güzel bir haber bekliyoruz."

aa

Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,680 µs