En Sıcak Konular

''Yeni bir Gazi ve Gezi olayı tezgahlanıyor''

25 Mayıs 2014 10:52 tsi
''Yeni bir Gazi ve Gezi olayı tezgahlanıyor'' Evrensel Alevi Bektaşi Birliği Başkanı Ali İhsan Şahin, Okmeydanı’nda iki kişinin ölümüyle sonuçlanan ve hala süren gerginliği anlattı.

Evrensel Alevi Bektaşi Birliği Başkanı Ali İhsan Şahin, “Okmeydanı’nda yeni bir Gazi ve Gezi olayı tezgahlanıyor, bazı Alevi örgütleri ‘durun’ demek yerine ‘devam’ mesajı veriyor, dedeleri bile sokmuyorlar” dedi.

Evrensel Alevi Bektaşi Birliği Başkanı Ali İhsan Şahin, Okmeydanı’nda iki kişinin ölümüyle sonuçlanan ve hala süren gerginliği Star’a anlattı. Okmeydanı’ndan yeni Gezi ve Gazi olayları çıkarılmaya çalışıldığını anlatan Şahin, “Alevi örgütleri dur diyeceğine bazıları ‘Devam edin’ mesajı veriyor” dedi.  Okmeydanı’nda Berkin Elvan’ı anma eylemi olarak başlayıp, polislerin araçlarında yakılma girişiminin ardından Uğur Kurt’un polis silahından çıkan kurşunla yaşamını yitirdiği iddiasıyla tırmanan ve Ayhan Yılmaz’ın da yaşamını yitirdiği olayları değerlendiren Evrensel Alevi Bektaşi Birliği Başkanı Ali İhsan Şahin, sakinlik çağrısı yaptı. Bazı Alevi örgütlerinin itidal tavsiye ederken, bazı Alevi örgütlerinin ise olayı körüklemeye çalıştığını anlatan Şahin, şöyle konuştu:

Alevi gençler dikkat!

“Yeni bir Gazi cereyan ediyor orda. Aleviler yoğun olarak bulunuyor Okmeydanı’nda. Aleviler ve alevi çocukları kullanılmaya devam ediliyor. Bir süredir oyun oynanıyor. Bu daha önce Kürtler üzerinden yapıldı ama orada bir barış sağlandı. Şimdi iş Alevilere döndü. Maalesef sağduyu çağrısında bulunan Alevi gençelere ‘Sokaktan uzak durun’ diyen kurumlar da var ama ‘Bu işlerden uzak durun’ demeyen, başında alevi sözcüğü bulunan bazı dernekler, çocukların sokakta bulunmasını teşvik ediyor. Bunlar 80 öncesi sokakları karıştıran gruplar zaten. İsimlerinin başına alevi sözcüğünü de alarak bugün bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. İsimlerinin başına Hac-ı Bektaş ya da Alevi getirip, STK oldular. Çoğu ateistler.  İşin içinde onlar yok. Onları körükleyenler var.”

Devlet öldürsün isteniyor

Devletin tahrik edilmeye çalışıldığından söz eden Şahin, “Devletin memurunun ölümlere imza atması isteniyor. Dedelerle görüştüm. Onları Okmeydanı’na sokmuyorlar. Toplum içine girmesine, sükunete davet etmesine maskeli Molotofçular izin vermiyor” dedi.


 

Bu haber 886 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,464 µs