En Sıcak Konular

Belçika'da terör saldırısı alarmı

25 Mayıs 2014 10:12 tsi
Belçika'da polis bir şüpheliyi gözaltına alırken Yahudi bağlantılı binalara yönelik terör alarmı seviyesi maksimum düzeye yükseltildi.

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Yahudi Müzesi'nde gerçekleştirilen silahlı saldırının ardından Yahudi bağlantılı binalara yönelik terör alarmı en üst seviyeye yükseltilirken bir şüphelinin yakalanarak sorguya alındığı bildirildi.

Olayla ilgili açıklama yapan Brüksel Savcılığı Sözcüsü Ine Van Wymersch, olay yerinden araçla kaçan şüphelinin yakalanarak sorguya alındığını belirterek, "Olay yerinde olduğunu doğruladı ancak saldırıyla somut bağlantısı olup olmadığı henüz net değil" dedi.

Olayda ikisi kadın ikisi erkek 4 kişinin kurşunlara hedef olduğunu, 2 kadın ve bir erkeğin olay yerinde yaşamını yitirdiğini belirten Van Wymersch, ağır yaralı bir erkeğin operasyona alındığını ve hayati tehlikesi bulunduğunun altını çizdi.

Wymersch, mağdurların yüz ve boğaz bölgelerine kurşun isabet ettiğini, olay yerinden koşarak kaçan birinin de arandığını kaydetti.

Saldırının amacı konusunda çok az bilgi olduğunu ifade eden Van Wymersch, "Her şey mümkün. Yahudi karşıtı eylem olduğunu doğrulamak için henüz yeterli veri yok" dedi.

Olay sonrasında İçişleri Bakanı Joelle Milquet, Adalet Bakanı Annemie Turtelboom ve Tehdit Analizi Koordinasyon Organı (OCAM) ile acil toplantı düzenleyen Belçika Başbakanı Elio Di Rupo, düzenlenen ortak basın toplantısında olaydan şoke olduklarını belirterek, "Saldırıyı güçlü şekilde kınıyoruz" dedi.

Milquet de Yahudilere ait binalarda terör alarmı seviyesinin en yüksek düzey olan 4'e yükseltildiğini ancak yarınki seçimler ya da ülkenin geneli için bir tehdidin söz konusu olmadığını söyledi.

Terör alarm seviyesinin 4'e yükseltilmesi sürekli polis varlığı ve "eli kulağında terör saldırısı" tehdidi anlamına geliyor.

Olayla ilgili bir sonraki resmi açıklamanın yarın öğle saatlerinde yapılması öngörülüyor.

aa

Bu haber 496 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,816 µs