En Sıcak Konular

''Uğur'u olaylar yüzünden kaybettik, sizi istemiyoruz''

25 Mayıs 2014 09:51 tsi
İstanbul Okmeydanı'ndaki olaylar sırasında boynuna isabet eden kurşun nedeniyle hayatını kaybeden Uğur Kurt'un cenazesi, dün memleketi Sivas'ta toprağa verildi.

Kurt'un cenazesi İstanbul'da düzenlenen törenin ardından akrabaları ve yakınlarının da aralarında bulunduğu 7 otobüslük konvoyla acının adresi Sivas'ın Üzeyir köyüne ulaştı. Araçtan alınan Kurt'un tabutu köyde bulunan cem evinin bahçesine konuldu. Annesi babası kardeşleri eşi yeğenleri tabuta sarılarak gözyaşı döktü ve ağıt yaktı. Burada kılınan cenaze namazının ardından Kurt'un cenazesi köy mezarlığına götürülerek gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazenin defnedildiği sırada mezarlık yakınında pankart açan Sivas Demokrasi Platformu hükümet aleyhinde çeşitli sloganlar attı. Bu sırada Uğur Kurt'un ablaları ve bazı yakınları, "Uğur'u bu olaylar yüzünden kaybettik, sizi burada istemiyoruz" şeklinde tepki gösterdi. Aile yakınları ile grup arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Tartışma, diğer aile bireylerinin araya girmesi ile gerginlik kısa sürede önlendi. Cenaze törenine CHP milletvekilleri Malik Ecder Özdemir, Mahmut Tanal, Muharrem Işık ile il teşkilatı üyeleri de katıldı.

Yılmaz tesadüfen oradan geçiyormuş
 

İstanbul Okmeydanı'ndaki olaylarda, polise atılan el yapımı parça tesirli bombaların patlaması sonucunda ölen Ayhan Yılmaz'ın (42) cenazesi, dün Yeni Ayazağa Mezarlığı'nda toprağa verildi. Tabuta Türk Bayrağı örtüldü. Kağıthane'deki Berat Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine Yılmaz'ın ailesi ve yakınları katıldı. Ağabey Ahmet Yılmaz kardeşinin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Bu arada yakınları Ayhan Yılmaz'ın olaylarla ilgisi olmadığını ve tesadüfen oradan geçtiğini anlattı.

Sabah


Bu haber 442 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,677 µs