En Sıcak Konular

Can kaybı yok, ufak çaplı hasar var

24 Mayıs 2014 14:41 tsi
Can kaybı yok, ufak çaplı hasar var AFAD, Ege Denizi'ndeki depremlin ardından Gökçeada ve Edirne'de bazı binalarda ufak çaplı hasar oluştuğunu, depremin herhangi bir can kaybına neden olmadığını bildirdi.

 Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ege Denizi'nde meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremin ardından Gökçeada ve Edirne'de bazı binaların çatılarında ufak çaplı hasarların bildirildiğini, bunun herhangi can kaybına neden olmadığını belirtti.

AFAD Deprem Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, saat 12.25'te Çanakkale açıkları Ege Denizi'nde deprem meydana geldiği, Türkiye Deprem Veri Merkezi'nden alınan verilere göre depremin büyüklüğünün 6.5 olarak hesaplandığı bildirildi.

Depremin meydana geldiği bölgeye en yakın yerleşim yerlerinin Çanakkale'nin Gökçeada ilçesi olarak belirlendiği kaydedilen açıklamada, depremden sonra büyüklüğü 3.0 ile 5.3 olan onlarca artçı deprem meydana geldiği, artçı deprem aktivitesinin yoğun olarak devam ettiği, depremin şiddetinin ise 7 olarak ölçüldüğü belirtildi.

Depremin başta Çanakkale, Edirne ve İstanbul olmak üzere Marmara ve Ege bölgelerinde şiddetli olarak hissedildiğine işaret edilen açıklamada, "Gökçeada ve Edirne'de bazı binaların çatılarında ufak çaplı hasarlar bildirilmiş olup, herhangi can kaybına neden olmamıştır" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, AFAD Kuvvetli Yer Hareketi istasyonlarından depremin merkez üssüne 87 kilometre uzaklıktaki Çanakkale istasyonunda ölçülen en yüksek ivme değerinin, K-G yönünde 141 gal olduğu bildirildi.

Bölgedeki depremlere ilişkin değerlendirmeye de yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Deprem açısından oldukça aktif olan Çanakkale birinci derecede tehlikeli deprem bölgesindedir. Bölgede aletsel dönemde meydana gelen bazı depremler 1912 M=7.2 Şarköy Mürefte, M=6.3, M=6.8 Şarköy Mürefte, 1953 M=7.2 Yenice Gönen, 1975 M=5.0 Ezine, 1975 M=5.5 Gelibolu, M=5.4 Biga depremleri son yüzyılda meydana gelen en büyük depremlerdir."

Bölgedeki deprem aktivitesinin AFAD tarafından 7/24 takip edildiği belirtilen açıklamada, deprem bölgesindeki hasarlı yapıların kullanılmaması yönünde gerekli önlemlerin alınması istendi.

20 artçı deprem meydana geldi

AFAD Deprem Dairesi Başkanı Murat Nurlu, depremin, Gökçeada'nın 40 kilometre kadar batısında, 25 kilometre derinlikte meydana geldiğini söyledi.

Ege Denizi'ndeki depremden 8 dakika sonra, Saros Körfezi'nde 5.3 büyüklüğünde artçı meydana geldiğini ifade eden Nurlu, şu ana kadar 2.8 ile 5.3 arasında 20 artçı deprem meydana geldiğini bildirdi.

Depremde can kaybı ve büyük çaplı hasarın söz konusu olmadığını belirten Nurlu, AFAD il müdürlüklerinin de bölgede çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

AA



Bu haber 707 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,681 µs