En Sıcak Konular

Rusya'dan Prens Charles'a tepki

22 Mayıs 2014 22:45 tsi
Rusya'dan Prens Charles'a tepki Galler Prensi Charles'ın Rusya lideri Vladimir Putin hakkında sarfettiği bildirilen sözler, Moskova'nın sert tepkisine yol açtı.

Rusya Putin'in bazı eylemlerinin Nazi Almanyası'nın lideri Adolf Hitler'inkilere benzetilmesini "çok çirkin ve kabul edilemez" olarak nitelendirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Alexander Lukashevich "Eğer Prens Charles gerçekten bu sözleri söylediyse, bu kendisine itibar kazandırmamıştır. İşçi Partili bir siyasetçinin de söylediği bildirildiği gibi, Kraliyet Ailesi mensuplarının kamuoyunda görülmemeleri ve duyulmamaları daha iyi olur" dedi.

Rusya'nın Londra'daki Büyükelçi Yardımcısı Alexander Kramarenko da bugün İngiltere Dışişleri Bakanlığı'na gitti. Kramernko yetkililerden Prens Charles'a atfedilen sözler hakkında açıklama istedi.

BBC güvenlik muhabiri Frank Gardner, Kramarenko'nun üst düzey bir bakanlık yetkilisi ile yaptığı görüşme sırasında iki diplomat arasında sert bir tartışma yaşandığını aktardı.
İngiltere tahtının varisi

Galler Prensi Charles halen İngiltere tahtının varisi. Prens Charles'ın, Kanada'da gittiği bir müzede Polonyalı bir mülteci ile konuşurken, Rusya'nın Kırım'ı ilhakını Nazi Almanyası'nın 1939'da Polonya'yı işgaline benzettiği bildiriliyor.

Kraliyet Ailesi Charles'a atfedilen sözler hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.

İngiltere Başbakanı David Cameron Prens Charles'ı savunurken, ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Ed Miliband de Prens'in Putin'e tanımlarken "haklı olduğu bazı noktalar olduğunu" söyledi.

6 Nisan'da Fransa'da, İkinci Dünya Savaşı'nda müttefiklerin zaferinde dönüm noktası olarak görülen Normandiya Çıkarması'nın 70. yıldönümü vesilesiyle yapılacak törene katılacaklar arasında ise Galler Prensi Charles'ın yanı sıra ve Rusya lideri Vladimir Putin de olacak.

Bu haber 814 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,563 µs