En Sıcak Konular

Tekin: Zaten insanlar sokakta gezemiyor

22 Mayıs 2014 17:05 tsi
"(Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın TOBB Genel Kurulu'ndaki konuşmasına ilişkin) "(Ben diktatör olsam sokakta gezemezsiniz) diyor. Zaten sokakta insanlar gezemiyor canım, gezen de bir ana muhalefet liderleri"

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "(Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın TOBB Genel Kurulu'ndaki konuşmasına ilişkin) "(Ben diktatör olsam sokakta gezemezsiniz) diyor. Zaten sokakta insanlar gezemiyor canım, gezen de bir ana muhalefet liderleri" dedi.

Tekin, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i ziyaret ederek, hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Antalya ziyareti kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nde eski dönemden kalan çalışanların sıkıntı yaşadıkları yönünde mesajlar aldığını belirten Tekin, demokrasilerde seçim kazanmanın, kaybetmenin temel kural olduğunu, bunun bir hizmet yarışı olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Seçimle gelen bir belediye başkanının emekle, alın teriyle çalışan insanların ekmeğiyle oynamaması gerektiğine işaret eden Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Antalya Büyükşehir Belediyesinde çok sayıda insanların geçmiş dönemden kalan insanlar olması nedeniyle tecrit edilmesi çok tehlikeli, çok yanlıştır. Bütün belediye başkanlarının bu anlayışlarından vazgeçmesi lazım. Seçim dönemi biter, seçimden sonra seçilmiş belediye başkanları, beldedeki, bölgedeki herkesin belediye başkanıdır ama ne yazık ki bu kültür yerleşmiş değildir."

Bu davranışın hoş olmadığını dile getiren Tekin, bu insanların kamu adına çalıştıklarının unutulmaması gerektiğini bildirdi.

Tekin, hiç bir AK Parti ve milli görüş düşüncesine sahip insanların devlet memurluğunda mağdur edilmediğini ancak sol ve alevi kökenli insanların yok sayıldığını iddia etti.

Bir belediye başkanının üst kademedeki yönetiminde değişiklik yapmasına itiraz etmediklerini vurgulayan Gürsel Tekin, "Alın teriyle çalışan insanların ekmeğiyle oynamak ne dinen ne de vicdanen kabul edilebilecek bir iş değildir. Bir gün gelir ağır hesabını da öderler yani. Kimsenin unutmaması gerekir" dedi.

- TOBB Genel Kurulu

CHP Genel Sekreteri Tekin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Genel Kurulu'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu işaret ederek yaptığı açıklamasına da tepki gösterdi.

Gürsel Tekin, "Genel başkanımız ona 'diktatör mü?' demiş, zoruna mı gitmiş, orada çok enteresan cümleler var. Başbakan ile ilgili söylenecek çok şeyler var da... ‘Ben diktatör olsam sokakta gezemezsiniz’ diyor. Zaten sokakta insanlar gezemiyor canım, gezen de bir ana muhalefet liderleri" dedi.

Vatandaşın ve sivil toplum örgütlerinin kendilerini ifade edemediğini dile getiren Tekin, tüm oda temsilcilerine de çağrıda bulundu. Tekin, şunları söyledi:

"Bir başbakanın bu ülkedeki bir iş adamı, TÜSİAD Başkanı'na kullanmış olduğu cümleler eğer sizi rahatsız etmemişse doğrusu hepinize pes!... Asıl bunların, odaların, iş dünyasının görevi bir başbakan tarafından hakarete uğrayan, vatan haini ilan edilen bir iş dünyasını başkanına sahip çıkmaktır. İş dünyasının görevi iktidarlara yalakalık yapmak değildir, geçmiş dönemde de bu yalakalıklar yapıldı ama hiç kimse kazanmadı. O yalakalık yapanların hiçbirisi şu anda yok."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın toplantıda ana muhalefetin ve muhalefetin ne söyleyeceğini dinleme nezaketi göstermediğini ifade eden Gürsel Tekin, Başbakan Erdoğan'ın bu davranışının demokrasiye aykırı olduğunu savundu.

Tekin, Döşemealtı ve Muratpaşa belediyelerini de ziyaret etti.

AA



Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,421 µs