En Sıcak Konular

'Başbakanın hedef alınması manidar'

22 Mayıs 2014 16:25 tsi
'Başbakanın hedef alınması manidar' Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan: "Alman basınının, Almanya ve Avrupa'nın çok önemli sorunları olmasına rağmen sadece Türkiye'ye yönelik haberler yapmasının, özellike Başbakan'ı hedef almasının manidar olduğunu düşünüyorum"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında Alman basınında çıkan haberlere ilişkin, "Alman basınının, Almanya ve Avrupa'nın çok önemli sorunları olmasına rağmen sadece Türkiye'ye yönelik haberler yapmasının, özellikle Başbakan'ı hedef almasının manidar olduğunu düşünüyorum" dedi.

Elvan, Almanya'nın Leipzig kentinde düzenlenen "2014 Uluslararası Ulaştırma Forumu Yıllık Zirvesi"nin ikinci günü kapsamında düzenlenen oturumlara katıldı. Bakan Elvan, oturumun ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'nın Köln şehrine yapacağı ziyaret ve forumda görüşülen konulara ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Elvan, Başbakan Erdoğan'ın ziyareti sebebiyle Alman basınında çıkan haberler ve siyasilerin demeçlerine ilişkin, "Bazı Alman gazete ve dergilerinde özellikle Sayın Başbakanımızı hedef alan, Sayın Başbakanımızı karalamaya çalışan bazı açıklamalar beyanatlar söz konusu olmuştur. Bunlar son derece üzücü hadiseler" dedi.

Bu haberleri kabul etmenin mümkün olmadığını vurgulayan Elvan, "Tamamıyla Almanya'da bulunan vatandaşları, başta Türk vatandaşlarımız olmak üzere, yanlış yönlendirmeye yönelik bir girişim olduğunu düşünüyorum. Özellikle Başbakanımızın Köln ziyareti öncesi bu tür gerilimlerin marjinal ve radikal grupları cesaretlendireceğini düşünüyorum" diye konuştu.

 Alman basınının sorumlu davranması gerektiğini dile getiren Bakan Elvan, şunları kaydetti:

"Gerçek neyse gelip Türkiye'de görebilirler. Bugün bir Alman vatandaşına 'Türkiye'de kaç televizyon kanalı var biliyor musunuz' diye sorduğumda bana verdiği cevap '2 ve ya 3 televizyon kanalı olabilir' oldu. Ben de ona dedim ki 'Şu an Türkiye'de tam 331 ulusal ve bölgesel Türk kanalı var' ve şoke oldu. Bizleri görmek, tanımak istiyorlarsa gelsinler Türkiye'ye bizatihi bizimle temas kursunlar, bizden bilgiler alsınlar. Türkiye'de olan biteni yerinde görsünler diye düşünüyorum. Almanya'nın ve Avrupa'nın çok önemli sorunları olmasına rağmen sadece Türkiye'ye yönelik haberler yapmalarının, özellikle Türkiye'nin Başbakanının hedef alınmasının manidar olduğunu düşünüyorum."

Elvan, Uluslararası Ulaştırma Forumu zirvesi hakkında ise forumda taşımacılık ve ulaştırma alanında yapılan çalışmalar, yaşanan sorunlar ve son gelişmelerin tartışıldığını, oldukça verimli toplantılar yapıldığını söyledi. Çok sayıda ülkenin ulaştırma bakanıyla görüşme fırsatı yakaladığını ifade eden Elvan, son olarak İngiliz mevkidaşıyla görüştüğünü, Fransa, Almanya, Portekiz ve başka ülkelerinde de ulaştırma bakanlarıyla görüşmeler yapacağını bildirdi.

Türkiye ve Almanya arasındaki ilişkilere de değinen Elvan, "Biliyorsunuz, Almanya bizim önemli bir müttefikimiz ve en önemli ticaret ortağımız. Biz Almanya ile ilişkilerimizi daha da geliştirmek, güçlendirmek istiyoruz. Çok sayıda Alman firmasının Türkiye'de yatırımları var, üretimleri var. Yine Türkiye'den gelen çok sayıda Türk firmasının Almanya'da yatırımları söz konusu. Biz ilişkilerimizi güçlendirmeliyiz ve geliştirmeliyiz" ifadesini kullandı.

AA



Bu haber 670 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    31,280 µs