En Sıcak Konular

Gezi Parkı olaylarına ilişkin 255 sanıklı dava

22 Mayıs 2014 15:22 tsi
Olaylara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, 1 Haziran-4 Ağustos 2013'te gerçekleştirilen bazı eylemlerle ilgili 7'si yabancı uyruklu 255 sanığın yargılanmasına devam edildi

Taksim'deki Gezi Parkı olaylarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, 1 Haziran-4 Ağustos 2013'te gerçekleştirilen bazı eylemlerle ilgili, 7'si yabancı uyruklu 255 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 12 sanık ile avukatları katıldı.

Duruşmada, sanıkların kimlik tespitinin ardından savunmaları alındı. Sanık Baran Başak, olay günü merak ettiği için Taksim Gümüşsuyu'na gittiğini belirterek, gözaltına alındığında arkasında bulunan bir polis memurunun attığı yumruk nedeniyle sol kulak zarının yırtıldığını söyledi.

Sanık Barış Yıldıran da gözaltına alındıkları sırada polislerin, ailelerine ve şereflerine yönelik küfür ettiklerini iddia etti

Sanık Serkan Bakırcı da gözaltına alındığında fiziksel bir şiddete maruz kalmadığını, ancak polislerin kendisini manevi cebire maruz bıraktığını öne sürdü.

Mahkeme hakimi Yener Yıldırım, sanıklara "Gözaltına alınmanız sırasında ya da gözaltındayken polisin şiddetine, hakaretine ya da küfürüne maruz kaldınız mı? Bu polisler hakkında suç duyurusunda bulundunuz mu?" diye sordu. Sanıklar da polisler hakkında herhangi bir suç duyurusunda bulunmadıklarını ifade etti.

Sanıklardan Okan Alkan da arkadaşı ile birlikte eve giderken polis müdahalesi olduğunu, kaçan kişilerle bir alakalarının bulunmadığını göstermek için ellerini kaldırarak polislerin yanına doğru gittiklerini söyledi. Sanık Alkan, buna rağmen gözaltına alındıklarını belirterek, "Gösterilere katılmadım. Zaten siyasi görüşüm de yapılan gösterileri tasvip etmemektedir" diye konuştu.

Sanıklardan Murat Demirkaya ise hakkında suçlamaları kabul etmeyerek, "Bu olaylarla benim işim olmaz. Çalıştığım yerde müdür pozisyonunda çalışan birisiyim" dedi.

- İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Dolmabahçe'deki Bezmialem Valide Sultan Camisi'ne girilmesi olayının da aralarında bulunduğu, 1 Haziran ila 4 Ağustos 2013 tarihleri arasındaki Gezi Parkı odaklı eylemlere yer veriliyor.

İddianamede, 7'si yabancı uyruklu 255 sanığın, "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet", "görevi yaptırmamak için direnme", "kamu görevini usulsüz üstlenme", "kamu malına zarar verme", "özel kıyafetleri usulsüz kullanma", "suçluyu kayırma", "ibadethaneyi kirletmek suretiyle zarar verme" ve "hırsızlık" gibi suçlardan cezalandırılmaları isteniyor.

AA



Bu haber 436 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,582 µs