En Sıcak Konular

Köln emniyetinden Erdoğan'ın ziyaretine dair açıklama

22 Mayıs 2014 14:44 tsi
Köln Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Carlo Kreitz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Köln’ü ziyaret edeceği 24 Mayıs tarihinde kentte farklı gruplar tarafından dokuz etkinlik ve gösteri düzenleneceğini belirterek, "Şu an itibariyle bir gerginlik yaşanacağına dai

Başbakan Erdoğan’ın 24 Mayıs'ta Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) Köln Lanxess Arena’daki 10. yıl etkinliğine katılarak, Almanya'da yaşayan Türklere hitap etmesi bekleniyor.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Köln Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Carlo Kreitz, UETD'nin 10. yıl etkinliğini yapacağı 24 Mayıs gününde kentte gösteri ve etkinlik düzenleme konusunda kendilerine şu ana kadar dokuz yazılı beyanın ulaştığını söyledi. Bunların üçünün karşı gösteriler olduğuna işaret eden Sözcü, en büyük gösterinin Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu tarafından organize edildiğini, aşırı sağcı partiler PRO NRW ve PRO KÖLN'ün de gösteri düzenleyeceğini kaydetti.

İktidar ortaklarından Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Milletvekili Stephan Mayer’in yaptığı, "Cumartesi günü Köln’de polis ve katılımcılar için çok ciddi tehlikeler yaşanabilir" açıklamasını değerlendiren Sözcü Kreitz, "Olası olayları önlemek için hazırlıklarımızı yaptık. Şu an itibariyle bir gerginliğin yaşanacağına dair hiçbir işaret yok. Ancak şimdiden kesinlikle hiçbir gerginliğin yaşanmayacağını da söyleyemeyiz” karşılığını verdi.

Almanya’da göçmen karşıtı politikalarıyla bilinen aşırı sağcı PRO NRW adlı parti, UETD'nin  cumartesi günü saat 14:00'da etkinlik düzenleyeceği Köln Lanxess Arena’ya 800 metre mesafedeki Deutz Tren İstasyonu yakınında gösteri yapacak. Türkiye ve göçmen karşıtı bu gösterinin saat 11:00-16:00 arasında yapılacağı bildirildi.

PRO KÖLN adlı aşırı sağcı parti de Köln ana tren istasyonu önünde saat 15:00-17:00 saatleri arasında gösteri düzenlemeye hazırlanıyor.

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu ise UETD'nin etkinlik yapacağı Köln Lanxess Arena’ya 3 kilometre uzaklıkta saat 13:00'da karşı gösteri düzenlemeye hazırlanıyor.

Köln Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Carlo Kreitz, çok sayıda gösterinin düzenleneceği cumartesi günü kaç polis memurunun görevlendirildiği sorusuna güvenlik nedeniyle yanıt veremeyeceğini söyledi. Alman medyasında daha önce çıkan haberlerde, Köln’de yaklaşık 6 bin polis memurunun görev alacağı kaydedilmişti.

Köln’de cumartesi günü motosikletçilerin de "Trafikte Hoşgörüsüzlüğe Hayır" temasıyla öğle saatlerinde yapacakları gösteri nedeniyle kentte büyük trafik karmaşasının yaşanması bekleniyor.

AA



Bu haber 528 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,953 µs