En Sıcak Konular

Merkel'den Erdoğan'a 'itidal' çağrısı

22 Mayıs 2014 12:13 tsi
Merkel'den Erdoğan'a 'itidal' çağrısı
Almanya Başbakanı Angela Merkel, 24 Mayıs'ta Köln'e gelecek olan Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a itidalli davranma çağrısında bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Mayıs'ta gerçekleştireceği Köln ziyareti, Alman siyasetinde tartışma yaratmaya devam ediyor. Tartışmalar üzerine bugün bir açıklama yapan Almanya Başbakanı Angela Merkel de, Başbakan Erdoğan'a Köln ziyareti sırasında itidalli davranma çağrısında bulundu.

Deutsche Welle'nin haberine göre; Passauer Neue Presse'ye demeç veren Merkel, Erdoğan'ın daha önceki yıllarda Köln ve Berlin ziyaretleri örnek olmak üzere birçok kez bunun aksi biçimde davrandığını söyledi. Merkel, "Başbakan Erdoğan'ın cumartesi günü sorumluluk bilinci ve hassasiyetiyle davranacağına eminim" dedi.

Hristiyan Demokrat Birlik Partili Avrupa Parlamentosu milletvekili Elmar Brok da Başbakan Erdoğan'a itidal çağrısı yaptı. Brok, Neue Osnabrücker Zeitung'a verdiği demeçte, 'Köln onbinlerce Türk'ün sorunlarının taşındığı bir yer haline getirilemez. Başbakan Erdoğan, Almanya'da kutuplaşmanın artmasına neden olacaksa, o zaman cumartesi günkü konuşmasından vazgeçmesi iyi olur' dedi.

Hristiyan Demokrat politikacı, Başbakan Erdoğan'ın konuşması öncesinde kamuoyuna ölçülü olunması yönünde bir açıklama yapması gerektiğini de savundu.

Hristiyan Sosyal Birlik Partisi Genel Sekreteri Andreas Scheuer ise Die Welt gazetesine verdiği demeçte, ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Almanya'daki Türk vatandaşlarının da oy kullanacak olmasına değinerek, uluslararası bağımsız gözlemcilerin Almanya'daki oy kullanma sürecini takip etmesini talep etti. Scheuer, seçimlerin Almanya'da bir 'gösteriye' dönüşmemesi gerektiğini dile getirerek, 'Almanya topraklarında sadece sıkı bir biçimde hukuk devletine ve demokrasinin temel değerlerine uygun olarak yapılacak bir seçimi kabul ederiz. Türkiye'deki son gelişmeler Almanya'daki oy verme sürecinin bu prensipleri ihlâl edeceği yönünde endişelerimizin doğmasına neden oldu" dedi.

DW



Bu haber 711 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,221 µs