En Sıcak Konular

TOBB'da Erdoğan-Kılıçdaroğlu polemiği

22 Mayıs 2014 11:57 tsi
Başbakan Erdoğan, TOBB'da kendisini dinleyen Kılıçdaroğlu'na "İşte burada karşımda, bana diktatör yakıştırmalarında bulunuyor. Tayyip Erdoğan diktatör olsa sen meydanlarda dolaşamazsın" dedi. Kılıçdaroğlu ise, Erdoğan'ın kendisini dinlemeden salondan ayrı

Başbakan Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 70. Mali Genel Kurulu Toplantısı'nda konuşuyor. Erdoğan'ın gündeminde işçi, işveren ve sendikalar var. Sendikaların işçilerle ilgilenmek yerine çatışmalarla, inatlaşmalarla uğraştığını işçilerin haklarıyla ilgilenmediklerini savunan Erdoğan, işçilerle ilgili medya ve siyasetin de yeterli ilgiyi göstermediğini belirtti.

Erdoğan, TOBB'da bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da çıkıştı. Kılıçdarğolu'nun kendisine her yerde "diktatör" yakıştırmasında bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, "Tayyip Erdoğan'a diktatör diyen ve şu an karşımda oturanlar var.Ben diktatör olsaydım, meydanlarda rahatça dolaşamazdınız" dedi.

Cumhurbaşkanı adayıyla ilgili konuya da değinen Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na hitaben "Sivil bir Cumhurbaşkanı'ndan kastınız ne? Hala apoletli arıyorsanız bilemem" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'DAN  TOBB'A PROTOKOL TEPKİSİ

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından sonra TOBB Genel Kurulu'na CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kürsüye çıktı.

Kemal Kılıçdarolu, genel kuruldaki konuşmasında TOBB'un protokol kurallarına uymamasını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın TOBB'da konuştuktan sonra korktuğu için ayrıldığını iddia etti.


HESAP SORULACAK

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları: Soma'daki kazadan sonra milletimiz örnek bir dayanışma sergiledi. Geçmişteki pek çok acı hadisede olduğu gibi milletimiz bir oldu. Toplumun her kesimi her kademede birbirine kenetlendi. Milletimiz acıyı kendi acısı gibi sahiplendi.

77 milyon içinde acılardan fırsat devşirmeye çalışanlar da oldu. Cenazelerimizi çıkardık, şehitlerimizi defnettik. Önümüzde birkaç önemli husus var. Kazayla ilgili soruşturmalar başladı. Kazanın sebebi aydınlatacak, ihmali olanlar hesap verecektir. Biz bunun takipçisiyiz. Hiçbir ayrıntı atlanmayacak. Hiçbir noktanın üzerinin örtülmesine izin verilmeyecek.

sürecek



Bu haber 481 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,706 µs