En Sıcak Konular

Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olamaz

22 Mayıs 2014 11:54 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Üniversitesinde, TOBB 70. Mali Genel Kurulu'na katıldı.

Başbakan Erdoğan, "Bu kazanın ardından Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olamaz." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Üniversitesinde, TOBB 70. Mali Genel Kurulu'nda konuşma yaptı. İşte öne çıkan satır başları:

Acılardan fırsat devşirmeye çalışanlar milletin hissiyatını yaralayanlar oldu. Cenazelerimizi çıkardık. Bu hadisenin tüm boyutları ile aydınlatılması gerekiyor. Kaza ile ilgili idari ve adli soruşturma başladı.

Hem kazanın sebebi tam olarak aydınlatılacak hem de ihmali sorumluluğu olanlar hesabını verecektir. Hükümet olarak bu hadisenin takipçisiyiz. Hiçbir ayrıntı atlanmayacak, hiçbir noktanın üzerinin örtülmesine izin verilmeyecek.

Trafikteki her araç belli süreler içinde muayeneden geçmek zorunda. Bazı vatandaşmarımız muayeneye götürmeden önce eşten dosttan ilkyardım cihazı alıp muayene sonra teslim ediyorlar. Hayatın her alanında farklı şekillerde yaşıyoruz.

Bütün tedbirleri almak zorundasınız. Tevekkül asla ve asla tedbirsizlik anlamına gelmez, kaza ve kadere iman asla ve asla her şeyi akışına bırakmak, tabii mecrasına bırakmak, tedbiri elden bırakmak anlamına gelmez.

Tayyip Erdoğan, kaza ve kadere iman eder, kaza ve kadere iman edenlerin şu topluluk içerisinde kahirekseriyette olduğunu biliyorum ama buna inanmayanların da olduğunu biliyorum. Toplumda birçok köşe yazarlarının bununla alay ettiklerini de görüyoruz.

Benim işveren kardeşim de çalışan işçi kardeşim de en kötü ihtimali düşünmek, en kötü ihtimale karşı tedbiri mutlaka almak zorundadır.

Her gün ortalama iki işçimizi kaybediyoruz. Son 12 yılda ülkemizdeki iş yeri sayısı yüzde 111 arttı. 727 bin iş yeri vardı, şu anda 1,5 milyonun üzerinde iş yerimiz var. Çalışan sayısı aynı şekilde yüzde 128 oranında arttı.

Türkiye'de 2002'de 5 milyon kişi istihdam ediliyordu. Şu anda 12 milyon kişi istihdam ediliyor. İş yeri sayısı ve işçi sayısı bu kadar artarken, iş kazası oranı yüzde 55 oranında azaldı. Bu yeterli mi elbette değil.

Sadece geçen yıl madenlerde 1047 teftiş yapıldı. Müfettiş geldiğinde bir takım cihazlar sergileniyor sonra kayboluyorsa sendika ve işçi kadeşim itiraz edecek. İşçi baretsiz çalışıyorsa itiraz edecek. Hiçbir şey candan önemli değil. Canın telafisi yok.

Ben diyorum ki biz adım atmadan iş erenimiz adım atsın bizim zorlamamıza gerek kalmadan iş veren bunun takipçisi olsun.

Hepimiz el ele verelim bu kazaları Türkiye'nin gündeminde çıkaralım. Siyasetçiler de medya da bunun takipçisi olsun. Medya sadece bu tür kazalarda olduğunda değil duyarlılığı artırsın.

Sendikalarımız polisle çatışmakla gündeme gelmek yerine bu konuyla gündeme gelsin. İşçilerimiz hakları ile mücadele etsin bu hayat mamat meselesine omuz versin.  Bu kazanın ardından Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olamaz. Çok acı bir hadise yaşadık. Bunu artık minimize olması konusunda çalışmalıyız.

Bir işyeri çocuk işçi çalıştırıyor, sigortasız işçi çalıştırıyor, güvenlik tedbiri almıyor ama diğer bunu tam tersini yapıyor. Biri bire bin kar ederken diğer 10 kar ediyor. Bu da adil değil. Bunlar tüm dürüst kardeşlerimizin emeğinden alın terinden çalıyor. Bu haksız rekabetin önünde de birlikte geçebiliriz.

Eleştiri adı altında eğer demokrasimize ekonomiye hele hele istiklal hedef alınıyorsa müsade etmeyiz sizlerin de müsade etmeyeceğine inanıyorum.

Basın özgürlüğü olmadığı söylenen ülkemizde ağza alınmayacak hakaretle manşete çekilebiliyor. AK Parti mitingine geldiler onlar müstehaktır diyen köye yazarları çıktı. Onların da mitinglerine baretli kardeşlerimiz gitti.

Bu haber 414 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,641 µs