En Sıcak Konular

AK Partili vekil suç duyurusunda bulundu

21 Mayıs 2014 18:30 tsi
AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, Soma'daki ölen madenciler için "müstahaktır" ifadesini kullanan ve büyük tepki alan Yılmaz Özdil için suç duyurusunda bulundu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Bülent Turan Soma'da hayatını kaybedenler için Yılmaz Özdil'in Halk Tv'de kullandığı vahim ifadelerine yönelik Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

BÜYÜK BİR HAYAL KIRIKLIĞIDIR

Olayın siyasi hesaplara alet edildiğinin altını çizen Turan, "Geçtiğimiz hafta Soma'da yaşanan ve 301 işçi kardeşimizin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan elim hadise, hepimizin yüreğini burkmuş, toplumumuzda zor onarılacak yaralar açmıştır. Ancak, bu olay sırasında, dünyanın br çok coğrafyasında yas ilan edilmesine rağmen, ülkemizdeki bazı kesimlerin bu acıyı siyasi hesaplarına alet etmeye yönelik gayretleri Türk Milleti için büyük bir hayal kırıklığıdır" dedi.

'YILIN IRKÇISI' ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLEBİLİR

Sözlerin suç teşkil ettiğni söyleyen Turan, "Gazetelerde genellikle çift satır aralığıyla yazdığı yazılarının başlıkları ve içerikleri nedeniyle bir çok kesim tarafından "Yılın Irkçısı" gibi ödüllere layık görülen sözümona bir gazetecinin, "Beşiktaş'ta helikopter havadan taş atıyor!" gibi mantık dışı ifadelerle halkı ayaklandırmaktan başka yayın amacı olmayan bir televizyon kanalında sarfettiği sözler suç teşkil etmektedir. Türk Ceza Kanunu'nun 130 uncu maddesinde belirtilen "Kişinin hatırasına hakaret" ve 216 ncı maddesinde belirtilen "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarını defalarca işleyen Yılmaz Özdil hakkında, bugün Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk" diye konuştu.

Turan, açıklamasında son olarak şunları söyledi:

"Bizler gibi, başta Soma şehitlerimizin yakınları olmak üzere, bir çok vatandaşımız, görevini yapmayan Basın Konseyi'nin yerine, suç duyurusunda bulunmalıdır. Umudumuz, basın kurumlarında, toplumumuzun ortak medeniyet hafızasından beslenen, halka kin ve nefretle değil de sorumlulukla bakabilen, yazar olmanın hakkını verebilen kişilerin sayısının artmasıdır. Savcılık işlemlerinin sabırla takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.

haber7

Bu haber 486 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,656 µs