En Sıcak Konular

DİSK Başkanı Kani Beko: TOMA kulak zarımı patlattı

21 Mayıs 2014 10:51 tsi
Soma faciasını protesto için İzmir’de düzenlenen eylemde yaralanan DİSK Başkanı Beko, BUGÜN’e konuştu. Beko, TOMA’dan kendisine “nokta atışı” yaptığını belirterek, “Kulak zarım patladı” dedi.

İz­mi­r’­de So­ma fa­ci­ası­nı pro­tes­to et­mek ya­pı­lan bir gün­lük iş bı­rak­ma ey­le­min­de TO­MA­’dan sı­kı­lan suy­la ya­ra­la­nan DİSK Ge­nel Baş­ka­nı Ka­ni Be­ko, o gün ya­şa­nan­la­rı BU­GÜ­N’­e an­lat­tı.

‘ŞU­BE MÜ­DÜ­RÜ İZİN VER­Dİ­’

301 ma­den­ci­nin ha­ya­tı­nı kay­bet­ti­ği ma­den fa­ci­ası­nın bo­yut­la­rı ve iş­çi­le­rin ya­şa­dı­ğı so­run­la­rı tüm dün­ya­ya du­yur­mak için ey­lem yap­ma ka­ra­rı al­dık­la­rı­nı ha­tır­la­tan Be­ko, Ko­nak Mey­da­nı­’n­da ya­pı­lan ey­lem­de ba­sın açık­la­ma­sı ya­pıp da­ğı­la­cak­la­rı­nı söy­le­di. Ya­nın­da­ki bir he­yet­le İz­mir Va­li­li­ği bi­na­sı­na doğ­ru git­tik­le­ri­ni be­lir­ten Be­ko, şun­la­rı an­lat­tı:

“O­ra­da iz­ni ve­re­cek olan va­li yar­dım­cı­sı ca­ma çık­mış­tı. ‘Ne olu­yo­r’ di­ye sor­du. Ben de ko­nu­yu an­lat­tım. O da ‘Ben he­men so­rum­lu ami­ri arı­yo­rum. Açık­la­ma ya­par­sa­nı­z’ de­di.

Ya­ni ge­rek­li iz­ni ver­di. Da­ha son­ra İz­mir Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si ta­ra­fı­na ge­çer­ken ora­da bu­lu­nan Em­ni­yet Gü­ven­lik Şu­be Mü­dü­rü ile de gö­rüş­tük. O da olum­lu yak­laş­tı.

‘SOL TA­RA­FIM­DAN VUR­DU­’

Biz­den ar­ka­daş­la­rı­mı­zı sa­kin­leş­tir­me­mi­zi is­te­di. Tam be­le­di­ye­nin ora­ya dö­ner­ken bir TO­MA­’nın ya­nın­dan ge­çi­yor­dum. Önün­den de­ğil, ya­nın­dan. TO­MA­’da­ki em­ni­yet ami­ri ba­na nok­ta atı­şı yap­tı.”

Taz­yik­li su­yun sol ta­ra­fın­dan doğ­ru gel­di­ği­ni söy­le­yen Be­ko “Al­dı­ğım dar­be ile ye­re düş­tüm. He­men has­ta­ne­ye gö­tür­dü­ler. Ya­pı­lan in­ce­le­me­ler­de ku­lak za­rı­mın pat­la­dı­ğı­nı ve ku­lak ke­mi­ği­min çök­tü­ğü­nü söy­le­di­ler. Sağ diz ka­pa­ğım da ya­ra­lan­dı­” de­di.

3 kez uyarmaları gerekirdi

Ken­di­le­ri­ne ya­pı­lan uy­gu­la­ma­nın 2911 Sa­yı­lı Top­lan­tı ve Gös­te­ri Yü­rü­yüş­le­ri Ka­nu­nu­’na ay­kı­rı ol­du­ğu­nu ha­tır­la­tan Be­ko, “Po­li­sin bi­zi 3 ke­re ha­re­ke­te ge­çe­cek­le­ri ko­nu­sun­da uyar­ma­la­rı ge­re­kir­di. Ama ne uya­rı ne de baş­ka bir şey ol­du. Ani­den TO­MA­’dan su sık­ma­ğa baş­la­dı­-
la­r” de­di.

ERKAN ACAR - BUGÜN GAZETESİ


Bu haber 445 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,364 µs