En Sıcak Konular

‘Soma’nın pişkinleri’ne sendikacılar da eklendi

21 Mayıs 2014 09:00 tsi
301 kişiye mezar olan madenin sahibi Alp Gürkan’ın ardından, sendika yönetimi de benzer tavırlarla dün ortaya çıktı. Sendika yöneticisi “Madenle ilgili şikayet gelmedi” dedi, işçiler yalanladı.

Soma'da 301 kişinin öldüğü kazada skandallar zinciri sendikaya da uzandı. Kazanın ardından düzenlediği basın toplantısında ‘pişkin’ tavırlarıyla dikkat çeken Soma Holding’in sahibi Alp Gürkan ve yöneticilerinin ardından, sendika yönetimi de benzer tavırlarıyla şehit işçi ailelerini bir kez daha yaraladı. Ne facianın ilk anında ne de 5 gün süren kurtarma çalışmaları boyunca kamuoyunun göremediği Türk-İş’e bağlı Maden-İş Sendikası yöneticileri dün Soma Kaymakamlığı önünde ortaya çıktı.

Başkan yeni ortaya çıktı

Kaymakamlık önünde basın açıklaması yapan Maden-İş Sendikası Ege Bölgesi Şubesi Başkanı Tamer Küçükgencay, 10 Mayıs’ta seçildiklerini anlatarak başladığı konuşmasında, facianın yaşandığı maden ocağıyla ilgili bugüne kadar kendilerine bir şikayet gelmediğini söyledi. “Şimdi işçilerden bize bir çok insan konuşuyor artık. Burası çok sıcaktı, sensör azdı falan. Öyle şeyler gelmedi bize. Gelse bizim orada işi durdurma gibi hakkımız vardı. Bize temsilci tarafından da kesinlikle öyle bir bilgi gelmedi ve bu felaketi yaşadık” diyen Küçükgencay’ın bu açıklaması üzerine işçiler isyan etti. İşçiler Küçükgencay’ın açıklamasını yarıda kesip tepki gösterince Küçükgencay, adliye binasına sığınmak zorunda kaldı. Bunun üzerine soyadlarına ‘Madenci’ diyen maden işçileri sendikaya tepki gösterek, oturma eylemi yaptı.  Küçükgencay’a isyan eden madenciler, çalıştıkları maden ocaklarının şartlarının, facianın yaşandığı maden ocağından daha kötü olduğunu, bazı bölümlere dizlerinin üzerinde ya da sürünerek ulaştıklarını dile getirrerek, taşeronlaşmanın resmiyette görünmediğini ancak fiili olarak uygulandığını anlattılar.

Sendikanın yetkisi var

Bu arada Genel Maden İş Sendikası Teknik Müdürü Nizamettin Tiryaki sendikaların direkt olarak madenleri denetleme yetkisi olmadığını ancak işçilerin şikayeti üzerine denetim yapabileceklerini söyledi. Tiryaki “Herhangi bir iş kazası olduğunda veya işçiler tarafından iş sağlığı ve güvenliği üzerine bir şikayette bulunulduğunda sendika ve uzman ekipler, o madeni denetleyebilir” dedi.

OTURMA EYLEMİ YAPTILAR

Soma Holding bünyesindeki Işıklar ve Ata Bacası madenlerindeki işçiler dün işbaşı yapmadı. İşçiler Kaymakamlık önünde basın açıklaması yapan Maden-İş Sendikası Ege Bölgesi Şubesi Başkanı Tamer Küçükgencay’a tepki gösterdi. Küçükgencay, tepkilerin artması üzerine adliyeye sığınmak zorunda kaldı.

Star


Bu haber 418 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,137 µs