En Sıcak Konular

HDP heyeti bakanlarla görüştü

20 Mayıs 2014 21:22 tsi
HDP heyeti bakanlarla görüştü HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Balüken ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Başbakan Yardımcısı Atalay, Adalet Bakanı Bozdağ ve İçişleri Bakanı Ala ile görüştü.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Balüken ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve İçişleri Bakanı Efkan Ala ile görüştü.
 
Bozdağ ve Ala ile görüştükten sonra Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ı ziyaret eden HDP heyeti, ziyaretin ardından Başbakanlık Merkez Bina'da gazetecilere açıklamalarda bulundu.
 
İstanbul Milletvekili Önder, Atalay, Bozdağ ve Ala ile çözüm sürecinde gelinen noktada bugüne kadar yapılanlar ve bundan sonrasına dair kapsamlı bir değerlendirme ve görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.
 
"Çatışmasızlık" sürecinin çok kıymetli olduğunu, korunması ve kalıcılaştırılması gerektiğini düşündüklerini dile getiren Önder, "Gerek İmralı'da Sayın Öcalan'la, gerek KCK yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerin ve halktan, değişik siyasal kurumlardan aldığımız izlenimleri paylaştık. Hükümet cenahında yapılan değerlendirmeleri de dinledik, rutin görüşmelerimizden birisiydi" diye konuştu.
 
Önder, bu tarz toplantıları yeri geldikçe değişik siyasi heyetlerle de yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini söyledi.
 
"Yeni bir İmralı ziyareti için tarih var mı?" sorusunu Önder, "Tarih yok ama bu hafta sonu ya da önümüzdeki hafta sonu gitmeyi umuyoruz" diye yanıtladı.
 
"Kandil'den alınan mektup da sunuldu mu? sorusuna Önder, "Daha önce onu Adalet Bakanlığı yetkililerine vermiştik" yanıtını verdi.
 
Önder, "Çözüm sürecinin yasal zemine kavuşması için başından beri talebiniz var, bunu ilettiniz mi, ilettiyseniz nasıl bir cevap aldınız?" sorusuna, "Çözüm sürecinin yasal zemine kavuşması talebimizi ilettik, üzerinde çalışıldığı söylendi. Genel olarak konuştuğumuz çerçeve bundan ibaret" cevabını verdi.

aa


Bu haber 645 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,514 µs