En Sıcak Konular

Annnelerin 'PKK çocuğumu ver' eylemi sürüyor

20 Mayıs 2014 14:40 tsi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi başlatan anneler, PKK'nın çocuklarını geri vermesini istiyor. Annelerin oturma eylemi devam ediyor

Çocuklarının PKK tarafından alıkonulduğu söyleyen üç anne, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi ve imza kampanyası başlattı. Anneler, "Çocuklarımız bırakılana kadar eylemi sürdüreceğiz" diyor.

El Cezire Türk'ten Mahmut Bozarslan'ın haberine göre Diyarbakır'da çocukları için eylem yapan ailelere yakınları da destek veriyor. Halime Gündüz ve Filiz Eren, Diyarbakır’da yaşıyor, Emine Temel ise Adana’dan geldi. Bugüne kadar birbirlerini tanımayan üç kadının yolu Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin önünde kesişti. Üç kadın da aynı nedenle belediye önünde toplandı: Yaşları 15 ve 16 olan çocuklarının PKK tarafından alıkonulduğunu söyleyen üç kadın, çocuklarının evlerine gönderilmesi için belediye önünde eyleme başladı. Ellerinde çocuklarının fotoğrafları ve dövizlerle oturan kadınlar seslerini örgüte duyurmaya çalışıyor.

Hatip Temel, Mardin’in Mazıdağı ilçesinden yoksulluk nedeniyle Adana’ya göçeden Temel ailesinin en küçüğüydü. 4 Nisan’da PKK lideri Abdullah Öcalan’ın doğum günü etkinliklerine katılmak üzere Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesine gitti ve bir daha geri dönmedi. Aile tüm çabalara rağmen Hatip’ten bir iz bulamadı. Bunun üzerine anne Emine Temel Diyarbakır’a gelerek eyleme başladı. Anne Temel, ailenin tek erkek çocuğu olan Hatip’in geri gönderilmesini istiyor.

“Ne yaptıysak kimse bir şey söylemedi. Partiye gittik, ‘En azından yerini söyleyin bilelim’ dedik. Kimse bir şey demedi. 40 yaşımdan sonra oldu, Allah’ın hediyesiydi bize. Gelmesini istiyorum. Evin kapısını kapattım, geldim; onsuz nasıl döneyim?”

Diyarbakır Selahattin Eyyubi Anadolu Lisesi öğrencisi 15 yaşındaki Halime Gündüz ise 23 Nisan’dan beri kayıp. Anne Safiye Gündüz, kızının Lice’ye pikniğe gittikten sonra dönmediğini belirterek, “Akşam arkadaşları çantasını getirdi. Dediler gerilla onları piknikten alıp götürmüş. Her yeri gezdik, kimse bize bir şey söylemedi. Kızımı istiyorum. Herkese sesleniyorum, kızımı göndersinler. Kızımı getirmezlerse ben de ölürüm. Bu acı benimle mezara kadar gelmesin, her gün ölüyorum” diye konuştu.

"KENDİ İRADESİYLE GİTMEDİ"

Halime Gündüz’le birlikte aynı gün kaybolanlardan biri de Fırat Aydın Eren. O da pikniğe gidip dönmeyenlerden. Eren’in annesi de eylemde. Anne Filiz Eren oğlunun kendi iradesiyle gittiğine inanmadığını söyledi. Eren,”Daha 15 yaşında, daha yaşı küçük, kendi iradesi olamaz. O günden beri odasına giremiyorum. Yerel kaynaklar üzerinden girişimimiz oldu ama bir şey elde edemedik. 23 Nisan’da beş çocuk götürüldü, üçü bırakıldı, ikisi kaldı. Neden bırakmadılar?”

Ailelerin oturma eylemiyle birlikte imza kampanyası da başladı.Toplanacak imzaların Türkiye Cumhurbaşkanı'na, Başbakan'a, Meclis'e, sivil toplum kuruluşlarına ve Avrupa Birliği ile birlikte PKK yönetimine de gönderilmesi planlanıyor.



Bu haber 462 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,165 µs