En Sıcak Konular

'İnsanlık adına aziz ruhlarınızdan af diliyorum'

20 Mayıs 2014 14:04 tsi
'İnsanlık adına aziz ruhlarınızdan af diliyorum' CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu parti grup toplantısında 301 işçinin adını tek tek okudu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Soma'da yaşanan maden faciasına ilişkin, "Söylenecek her söz yaşadığımız bu acı hakikat karşısında aciz kalır. Sadece söyleyeceğim şudur; aziz şehitlerimiz ülkenin vicdan sahibi bütün güzel insanları, insanlık adına aziz ruhlarınızdan af diliyorum. Hakkınızı bize helal ediniz" dedi.

CHP Grup toplantısı başlarken Grup Başkanvekili Engin Altay, katılımcılara Soma'da meydana gelen maden faciası nedeniyle ülkenin yas içinde olduğunu belirtilerek, katılımcıların alkışlamamaları ve bu yas duygusu içinde hareket etmeleri ricasında bulunuldu.

Kılıçdaroğlu'nun oturduğu sıraya da madenci bareti ile geçen hafta yaşamını yitiren CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nun çiçeklerle çevrelenmiş bir fotoğrafı ve karanfiller konuldu.

Kılıçdaroğlu, grup salonuna gelişinin ardından kürsüye çıkarak, "Bugün matem günümüz" dedi. Önce Aslanoğlu'nun vefatından duyduğu üzüntüyü dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Ona gruplar üstü grup başkanvekili ünvanını takmıştım. Her partiden dostu, herkesle gönül bağı olan saygı değer bir arkadaşımızdı. Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz. Sevenlerine, dostlarına, eşine, çocuklarına, başsağlığı ve Allah'tan sabır diliyoruz.

Bugün matem günümüz. Avrupa'nın en çok iş kazası yaşanan ülkesinde bir büyük ihmal ve sömürü düzeni içinde onurlarıyla çalışırken 301 insanımızı Hakkın rahmetine gönderdik. Onlar, 'yüz karası değil, kömür karası. Böyle kazanılır ekmek parası' diyenlerdi. Onlar alın terini ekmeğe katık eden insanlardı. Bugün matem günümüz."

Kılıçdaroğlu daha sonra kürsüden faciada hayatını kaybeden 301 işçinin isimlerini okudu. Kılıçdaroğlu'nun isimleri okuduğu süre boyunca salondakiler de saygı duruşunda bulundu.

İsimleri okumasının ardından Kılıçdaroğlu, sözlerini "Bugün matem günümüz. Söylenecek her söz yaşadığımız bu acı hakikat karşısında aciz kalır. Sadece söyleyeceğim şudur; aziz şehitlerimiz ülkenin vicdan sahibi bütün güzel insanları adına, insanlık adına aziz ruhlarınızdan af diliyorum. Hakkınızı bize helal ediniz. Allah'ın ve yüce milletimin önünde söz veriyorum ki geride bıraktığınız yetimlerinizin, gözü yaşlı eşlerinizin, gözü yaşlı anne ve babalarınızın haklarını her ne pahasına olursa olsun sonuna kadar aramak bizim namus borcumuzdur" diyerek tamamladı ve CHP Grup toplantısı sona erdi.

AA



Bu haber 460 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,191 µs