En Sıcak Konular

Sel bölgesine yardım seferberliği

20 Mayıs 2014 13:02 tsi
Norveç, Bulgaristan ve Hollanda sel felaketiyle boğuşan Bosna Hersek ve Sırbistan'a yardım seferberliği başlattı.

Hollanda’da, son yılların en büyük sel felaketinin yaşandığı Bosna Hersek ve Sırbistan için yardım seferberliği başlatıldı.
 
Hükümet, kurtarma çalışmalarına yardımcı olmak için bölgeye uzman bir ekip gönderirken, Kızılhaç yardım kampanyası başlattı. Hollanda’da yaşayan Bosnalıların öncüllük ettiği kampanyada toplanan malzemeler de yola çıkmaya başladı. 
 
Dış Ticaret ve Kalkınma Bakanlığı, sel faciasının ardından bölgeye, kurtarma çalışmalarına yardımcı olmak üzere uzman iki kişinin gönderildiğini, selden etkilenenlerin ihtiyaçlarının belirlenmesi için Kızılhaç ve bölgedeki büyükelçilikleriyle yakın ilişkide olduklarını açıkladı.
 
Kızılhaç’ın dün başlattığı yardım kampanyası ise devam ediyor. 50 bin avro ile başlatılan kampanyada açılan banka hesabına yatırılacak paralar, sel felaketinin yaşandığı bölgedeki ihtiyaçların karşılanmasında kullanılacak.
 
Hollanda’da yaşayan Bosnalıların öncülüğünde toplanan yardım malzemeleri de bölgeye ulaştırılmaya çalışılıyor. Ülkenin farklı yerlerinde belirlenen merkezlerde toplanan ilaç, battaniye, çocuk bezi ve gıda malzemelerinin gönderilmeye başlandığını belirten yetkililer, hemen hemen her gün farklı bir şehirden yardım tırlarının yola çıktığını bildirdi.

Bulgaristan felaket bölgelerine insani yardım ve kurtarma ekipleri yolladı
 

Başbakanlık basın merkezinin açıklamasına göre, Başbakan Yardımcısı Daniela Bobeva, Sırbistan Başbakan Yardımcısı İvitza Daçiç, Bosna Hersek Başbakanı Viekoslav Devanda ve Karadağ’ın Sofya Büyükelçisi Milomir Mihalyeviç ile görüşerek ihtiyaç tespitinde bulundu.
 
Görüşmeler sonrası Sırbistan ve Bosna Hersek’in acil ihtiyaçlarının belirlendiği ve bu iki ülkeye battaniye, yatak, nevresim, yastık ve çocuk kıyafetleri gibi malzemelerden oluşan yardım paketlerinin yollandığı bildirildi.
 
Bulgaristan Kızılhaçı'nın sağladığı yardım malzemelerinin yanı sıra Başbakan Yardımcısı Bobeva, Bulgaristan’daki başlıca içme suyu ve ilaç şirketleri ile de temasa geçti. Hükümet yetkilileri, temizlik eşyaları, çocuk besinleri ve ilk yardım malzemeleri üreticileri ile görüşmelerini sürdürüyor.
 
Felaket bölgelerine kurtarma ekiplerinin de yollandığı belirtildi.
 
Başbakan Yardımcısı Bobeva iyi komşuluk ilişkilerinin zor dönemlerde dayanışmayı ön plana çıkarttığını belirterek, “İnsanız, birbirimize yardım etmeliyiz” dedi.
 
Norveç 7,5 milyon dolarlık yardım yapacak
 

Norveç, sel felaketiyle boğuşan Bosna Hersek ve Sırbistan'a 7,5 milyon dolarlık yardım yapma kararı aldı.
 
Dışişleri Bakanı Börge Brende, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sel felaketi sonrasında iki ülkenin yeniden yapılanmasında devreye girmeyi planladıklarını belirtti.
 
"Hükümetimiz, Bosna Hersek ve Sırbistan’da meydana gelen sel felaketi için 7,5 milyon dolar yardım kararı almıştır" diyen Brende, yardımın 2 milyon dolarının acil ihtiyaçlar için tahsis edildiğini, geri kalanının ise okul, hastane, yol ve köprü gibi yapıların tamiratı için harcanacağını bildirdi.

aa


Bu haber 458 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,358 µs