En Sıcak Konular

Türkiye o ülkedeki konsolosluğunu kapattı!

20 Mayıs 2014 08:03 tsi
Türkiye o ülkedeki konsolosluğunu kapattı! Libya'nın ikinci büyük kenti Bingazi'deki Türkiye Konsolosluğunun faaliyetlerinin güvenlik endişesi nedeniyle geçici süreyle durdurulduğu belirtildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Libya'daki güvenlik endişesi nedeniyle Bingazi'deki Türk Konsolosluğunun faaliyetleri geçici bir süre için durduldu. Konsolosluğun ilerleyen günlerde tekrar çalışmaya başlayabileceği öğrenildi.
 
Cezayir ve Suudi Arabistan da güvenlik gerekçesiyle Libya'daki büyükelçiliklerinin faaliyetlerini askıya aldıklarını açıkladı.
 
Bingazi'de çatışmalar
 
Öte yandan, Libya'da milislerin kontrolündeki Tebruk Hava Üssü'nün, Bingazi'de ordu birlikleriyle çatışan emekli General Halife Haftar liderliğindeki birliklere katıldığı bildirildi.
 
Üssün basın bürosu üyesi Muhtar Ravfe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Tebruk Hava Üssü yetkilileri, silahlı milislerin Haftar'ın liderliğinde sürdürdüğü operasyonlara resmen katıldı" dedi.
 
Haftar birliklerine katılmalarının askeri darbe olmadığını ifade eden Ravfe, "Bu askeri bir darbe değildir. Bilakis halkın uzun zamandır, 'terörü bitirin ve yeni barış devletini kurun' çağrısına icabet etmektir. Terörü bitirmek için tüm Libya ordusunun bir an önce başlatılan bu onurlu mücadeleye katılmasını istiyoruz" diye konuştu.
 
Genelkurmay Başkanlığı açıklaması
 
Öte yandan Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, ordunun, anayasal meşruiyet doğrultusunda devrik lider Muammer Kaddafi dönemini bitiren Şubat Devrimi'ne bağlı olduğu belirtildi. Açıklamada şu ifadeye yer verildi:
 
"Ordu, askeri birlikleri ve vatandaşları hedef alan terörün her türlüsünü kınıyor. Ordu, terörü gerçek devrimcilerden destek alarak bitirmeye çalışıyor, ülkenin birkaç kentinde yaşanan olayların kısa zamanda sona ermesi için çabalıyor."
 
Emekli General Halife Haftar, 14 Şubat 2014'te televizyon ekranlarından yaptığı açıklamada, askeri ve hayati öneme sahip noktaların ele geçirildiğini, Milli Genel Kongre'nin de çalışmalarının durdurulduğunu açıklamıştı. Dönemin Başbakanı Ali Zeydan söz konusu durumu "başarısız bir darbe girişimi" olarak nitelendirmişti. Olayın ardından Haftar hakkında gözaltı kararı çıkarılmış ancak bu karar uygulanmamıştı.

aa

Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,111 µs