En Sıcak Konular

Provokatörlere tepki

19 Mayıs 2014 09:17 tsi
Provokatörlere tepki Her toplumsal olayı hükümet aleyhtarı siyasi rant fırsatı olarak gören bazı çevrelerin, Soma'daki maden faciasından sonra düğmeye basmasına Somalılar tepki gösterdi.

Maden ocağı faciası tüm Türkiye'yi yasa boğarken, yaşanan acıları hükümete karşı kullanmak isteyen bazı çevreler Soma'da sahneye çıktı. Başka şehirlerden gelerek ilçeyi karıştıran ve polisle çatışan gruplara tepki gösteren vatandaşlar, 'Dün Gezi Parkı'nda oynanan tiyatro bugün Soma'da devam ettirilmek isteniyor' dedi.

Her toplumsal olayı hükümet aleyhtarı siyasi rant fırsatı olarak gören bazı çevrelerin, Soma'daki maden faciasından sonra düğmeye basmasına Somalılar tepki gösterdi. Günlerdir şehit olan işçilerin acısını yaşadıklarını söyleyen Somalı vatandaşlar, dışarıdan gelerek provokatif eylemlerde bulunan kişilerin acılarını kat ve kat arttırdıklarını belirtti.

EYLEMCİLER SOMALI DEĞİL

Eylemcilerin hiçbirinin Somalı olmadığını söyleyen vatandaşlar, 'Maden hayatını bilmeyen insanlar gelip burada polise taş atıyor. Eylemcinin madenle uzaktan yakından alakası olmamasına rağmen benim kardeşim öldü diyor. Provokatörler dün çarşıda esnafı kepenklerini kapatmakla tehdit etti' ifadeleriyle Soma'daki yaşanan acıyı fırsat bilen provokatörlere tepki gösterdi.

TEK TİP SIRT ÇANTALILAR

Bugüne kadar TOMA'ları sadece televizyonlardan gördüğünü söyleyen vatandaşlar, 'Yürüyüş yapanlar hiçbirisi şehit yakını değil. Sırt çantalarıyla gelip TOMA'lara taş atıyorlar. Bunların hepsi dışarıdan gelen insanlar. Başbakanımız'ı yuhalayanlar Somalı değil burada particilik yok herkes ekmeğinin peşinde provokatörler ortalığı savaş alanına çevirdi' ifadelerini kullandı.

Eylemcilere tepki yağıyor

Duyarlı vatandaşların dua ederek, cenaze işlemlerine yardımcı olarak kendilerinin acılarını paylaşabileceğini söyleyen Somalılar, 'Acımı paylaşmak istiyorsan gelip dua edeceksin. Defin işlemlerine katılacaksın burada yürüyüşle kışkırtmayla yardım olunmaz' diyerek eylemcilere tepki gösterdi.

Acı üzerinden siyaset olmaz

Ege Bölgesi Erzurum Dernekleri Derneği Başkanı Muzaffer Okumuş da İzmir'den Somalılara maddi manevi destek vermek için geldiklerini söyledi. Okumuş, 'Bu tip kazalara karşı halk mutlaka demokratik tepkisini vermeli ama yakarak yıkarak eylem yaparak olmaz. Biz acıyı paylaşmak için geldik bu ülkenin polisi de bizim işçisi de bizim. Acının siyasetini yapıyorlar bu acının içinde AK Partili de, CHP'li de, MHP'li de var biz bir bütünüz' diye konuştu.

Aynı kişiler yine sahnede

Gezi Parkı olaylarında sosyal medyada kendisini müftü karısı olarak tanıtan kişinin daha sonra bar işletmecisi olduğu ortaya çıkmıştı. Aynı senaryo Soma'da yaşanan kazanın ardından da bazı çevrelerce ortaya konuldu. Aynı kişi bu kez madenci eşi olaraka BBC'ye röportaj verirken görüldü. Somalılar, aynı tiyatronun ilçelerinde oynanmasından rahatsız.

Araçlar durdurulup aranıyor

Manisa Valiliği'nin her türlü gösteri ve eylem düzenlenmesine yasak getirdiği Soma'da, ilçeye girişlere güvenlik kontrolüyle yapılıyor. Soma'da maden faciası gerekçe gösterilerek eylem düzenlenmesi nedeniyle, Manisa Valiliği'nce alınan 'gösteri ve eylem yasağı' çerçevesinde ilçeye girişler güvenlik güçlerince kontrol altına alındı. İlçeye, İzmir Bergama ve Manisa Kırkağaç yönünden girişi sağlayan yollarda kontrol noktaları oluşturan güvenlik güçleri, araçları durdurarak güvenlik taraması yaptıktan sonra ilçeye girişlerine izin veriyor.

Yeni Şafak



Bu haber 716 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,769 µs