En Sıcak Konular

Bosna ve Sırbistan’da sel felaketi büyüyor

18 Mayıs 2014 10:21 tsi
Bosna ve Sırbistan’da sel felaketi büyüyor Selde 20 kişi hayatını kaybederken 10 binlerce kişi evini terk etmek zorunda kaldı.

Bosna Hersek ve Sırbistan’da aşırı yağışlar nedeniyle nehirlerin taşması sonucu meydana gelen selin bilançosu her geçen saatte artmaya devam ediyor. Bosna Hersek’i oluşturan iki entiteden biri olan Bosna Sırp Cumhuriyeti bölgesinde bulunan Doboy kentinde, suların çekilmesiyle 6 kişinin cesedine ulaşıldı.
 
Bosanski Şamats kentinde ise bir vatandaşın sulara kapılarak hayatını kaybettiği öğrenildi. Yetkililer sel sularının altında kalan bölgelerde hayatını kaybedenlerin sayısının 20’ye çıktığını söylüyor. Bosna Sırp Cumhuriyeti’nin Biyelyina bölgesinde ise yaklaşık 5 bin ev sular altında kaldı. Bölgede 10 bin kişi tahliye ediliyor. Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri, Avrupa Barış Gücü (EUFOR), Hırvatistan ve Slovenya’nın 10 helikopteri, Maglay, Doboy, Bosanski Şamats, Oraşye ve Biyelyina gibi kentlerde tahliye çalışmalarına devam ediyor.
 
TELEFONLAR KESİK

Bosna Sırp Cumhuriyeti Polis Müdürü Goyko Vasiç, gazetecilere yaptığı açıklamada, ölü sayısının artmasından korktuğunu söyledi. Vasiç, “Doboy’da cesetlerini bulduğumuz vatandaşlar Doboylu mu, yoksa sulara kapılmalarının ardından mı oraya cesetleri geldi, bilinmiyor. Kimlik tespitinin ardından tüm bilgilere sahip olacağız. Telefon bağlantılarının kesik olmasından dolayı haberleşmek çok zorlaştı” diye konuştu.
 
HIRSIZLAR BÖLGEDE
 
Doboy şehrinde, aynı zamanda, bazı evlerin soyulduğu söyleniyor. Hırsızların felaket durumunu suç işlemek için fırsat olarak kullandığını belirten Vasiç, elektrik kesintileri yüzünden geceleri güvenliği sağlamanın çok zor olduğunu söyledi.
 
MAYINLAR YER DEĞİŞTİRDİ

Uzmanlar, heyelanlar sebebiyle mayın tarlalarındaki patlayıcıların yer değiştirmesinin de büyük tehlike oluşturacağı uyarısını yaptı. Mayınları temizleme uzmanı Saşa Obradoviç “BosnaHersek’teki Bosna, Krivaya ve Usora nehirlerinin kıyılarında bazı bölgelerde mayın tarlaları vardı. Sularla büyük ihtimalle bazı mayınlar da yer değiştirdi. Somut olarak Bosanska Krupa’da suların mayın ve değişik maddeleri sürüklediği rapor edildi. İnsanları uyarmak istiyoruz, mayın görürseniz panik yapmadan yetkililere haber verin” dedi.
 
SIRBİSTAN’DA 15 BİN KİŞİ EVSİZ
 
Sırbistan’da meydana gelen sellerde 15 binden fazla kişi tahliye edilirken, 2 binden fazla ev sular altında kaldı. Sırbistan’ın, Obrenovats, Bariç, Lazarevats, Şabac, Krupany, Vladimirtsi, Smederovo belediyelerinde mağdur olan vatandaşlara yardım dağıtıldı. Ülkede sellerde 3 kişi hayatını kaybetti. Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç, düzenlediği basın toplantısında, suların çekilmesi ile yeni cesetler bulduklarını fakat bilançonun henüz bilinmediğini söyledi.

Habertürk
 



Bu haber 795 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,588 µs