En Sıcak Konular

Yer altındaki işler durduruldu

17 Mayıs 2014 21:58 tsi
Yer altındaki işler durduruldu
İş Teftiş Kurulu müfettişlerinin incelemeleri sonucu, Soma'daki kazanın olduğu maden ocağında yer altındaki bütün işlerin durdurulmasına karar verildi.

İş Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişlerinin yaptığı incelemeler sonucu, Soma'da maden faciası yaşanan ocağın güvenliğini sağlamak ve kazanın etkilerini silmek dışında yer altındaki bütün işlerin durdurulmasına karar verildi.

Soma'daki maden faciasının ardından olay yerine giden iş teftiş müfettişleri, ocaktaki çalışmalarını İş Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Tezel'in koordinasyonunda sürdürüyor. 

Soma maden kazasını incelemekle görevlendirilen iş teftişi heyetinden 3 iş başmüfettişi, ocakta tahlisiye çalışmalarının bitirilmesinin ardından tekrar ocağa girdi. Ocakta yapılan incelemeler sonucu, meydana gelen yangının tamamen sönmediği tespit edilirken, ayrıca yangın sonrası ocağın havalandırması, gaz izleme sistemi ve tahkimatının son durumları incelendi.

İş Teftiş Kurulu Başkanlığı, yapılan incelemeler sonucu, ocağın güvenliğini sağlamak ve kazanın etkilerini silmek dışında yer altı bütün işlerin durdurulmasına karar verdi. 

Durdurma işlemi, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun 25. ve İşyerlerinde İşin Durdurulmasına Dair Yönetmelik’in 11. maddeleri uyarınca gerçekleştirildi.

İş teftiş heyetince yürütülen iş kazası incelemesi devam ediyor. Ayrıca, iş  çalışma süreleri ve ücretler başta olmak üzere, işin yürütümü yönünden inceleme yapmak üzere 2 iş müfettişinden oluşan bir heyet görevlendirildi.

AA 



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,880 µs