En Sıcak Konular

Provokasyona müsaade etmeyiz

17 Mayıs 2014 19:24 tsi
Manisa Valisi Savaş, ''Başka taraftan gelip, bu tür provokasyonu yapan kişiler çantalarını alıp gidecekler, bıraktıkları hasar ise Soma'ya mal olacak, buna asla müsaade etmeyiz'' dedi.

 Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Soma ilçesinde ikinci bir emre kadar, toplantı ve gösteri yürüyüşlerini yasaklama kararı aldıklarını açıkladı.

Vali Savaş, Soma Kaymakamlığında il ve ilçe yöneticileriyle düzenlediği toplantı ardından, Kaymakamlık binası önünde gazetecilere açıklamada bulundu.

Milleti yasa boğan olayla yüreklerin yaralandığını kaydeden Vali Savaş, genel bir durum değerlendirilmesi yaptıklarını, ilçede huzur ve güven ortamının korunması konusunda herkesimin ortak yükümlülük hissettiğini, bunun suistimal edilmesi yönünde görüş birliğine vardıklarını bildirdi.

Huzur ve güvenin tüm Soma'nın ortak sorunu olduğunu vurgulayan Vali Savaş, yaşanan olay sonrası madende mahsur kalanları çıkarılmasına yoğunlaşıldığı dönemde, bu faaliyetleri aksatacak, toplumda gerilimi yükseltecek nitelikte girişimlere müsamaha göstermeyeceğini, ilk günlerde de bunu ikna yoluyla yapmaya çalıştıklarını ifade etti.

Vali Savaş, şöyle konuştu:

"Gerilimi arttıran, suistimal, provoke eden bir takım kişi ve gurupların da ilçemize yönelmesiyle birlikte bazı kısıtlamalar getirdik. Her kesimin hassas olması gereken bir dönemden geçiyoruz. Bazı insanlarımız evladını, eşini kaybetmiş iken bu ortamı farklı bir takım şeyler için, şu dönemde çok normal olmayacak şeyler için kullanmak doğru değil. İfade özgürlüğü anlamında hususlara imkan da sağladık. Fakat bunun suistimali artması üzerine, dün itibariyle Soma'da toplantı ve gösteri yürüyüşlerini ikinci bir emre kadar yasaklama kararı aldık. Buna saygı gösterilmesini özellikle istiyoruz. Bu ifade özgürlüğünün kısıtlanması olarak değerlendirilmemeli ve kamunun genel olarak huzurunun onarılamayacak derecede bozulmaması için alınmış bir tedbir olduğunun değerlendirmesini istiyorum.''

Acıyı millet olarak yaşadığımızı,  paylaşılmasında kısıtlama olmadığını, mezarlık ziyaretine ya da yakınlarını ziyarete gelenlere yardımcı olduklarını ifade eden Vali Savaş, provokasyon ve toplumun huzurunu bozma yönünde faaliyetlerde bulunulmasına müsaade edilemeyeceğini belirterek, "Toplantı gösteri yürüyüşünü 3. gün yasakladık. Çünkü durum daha sonra onarılması zor olan aşamaya doğru götürülmeye çalışılıyor kanaati, bilgisi üzerine bunu sağladık. Başka taraftan gelip, bu tür provokasyonu yapan kişiler çantalarını alıp gidecekler, bıraktıkları hasar ise Soma'ya mal olacak. Buna asla müsaade etmeyiz" diye konuştu,

Sosyal medya üzerinden asılsız haberlerin yayılmak ve karışıklık yaratılmak istendiğini savunan Vali Savaş, vatandaşların bunlara itibar göstermemesini istedi.

AA



Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,174 µs