En Sıcak Konular

Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler

15 Mayıs 2014 17:27 tsi
Devlet Başkanı Vekili Turçinov: "Ayrılıkçıların silahlarını bırakmaları ve rehineleri salıvermeleri durumunda, operasyonlar durdurulabilir"

Ukrayna Devlet Başkanı Vekili ve Meclis Başkanı Aleksandr Turçinov, doğudaki ayrılıkçıların silahlarını bırakmaları ve ellerindeki rehineleri salıvermeleri halinde, operasyonları durduracaklarını belirtti.

Ukrayna parlamentosunun bugünkü oturumunda, ülkenin doğusundaki terörle mücadele operasyonları ele alındı.

Turçinov, parlamentodaki partilerin grup başkanlarıyla görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, doğudaki ayrılıkçıların silahlarını bırakmaları ve ellerindeki rehineleri salıvermeleri durumunda, terörle mücadele operasyonunun durdurulmasına ilişkin karar alınabileceğini dile getirdi. Turçinov, hükümetin bu sorunun barışçıl yolla çözülmesinden yana olduğunu kaydederken, Ukrayna'ya karşı savaşanlara yönelik ise gereken cevabı vereceklerini vurguladı.

"Teröristlerin eylemlerine gerekli karşılığı vermenin görevleri olduğunu" kaydeden Turçinov, “Biz, işbirliğine, diyaloğa hazırız. Bu diyaloğu sürdürüyoruz ve bu çerçevede hükümetin yetkilerinin dağılımı ve bölgelere daha fazla yetki verilmesine ilişkin anayasada değişiklikler yapmaya çalışıyoruz” ifadesini kullandı.

Bu arada, parlamentoda söz konusu operasyonların sonlandırılmasına ilişkin uzlaşma sağlanamadı. Bölgeler Partisi Grup Başkanı Aleksandr Yefremov, böyle bir durumda çalışmanın ikiyüzlülük olduğunu kaydederek partisinin salonu terk edeceğini dile getirdi. Konuşmanın ardından partililer salondan ayrıldı.

Parlamento çıkışında gazetecilere konuşan Yefremov, “Biz, dün yapılan yuvarlak masa toplantısında, sonraki toplantının Donetsk'te yapılmasına karar vermiştik. Oysa bugün Donetsk'teki çatışmalarda insanlar ölüyor. Bunu protesto etmek için de salonu terk ediyoruz” ifadesini kullandı.

Tüm Ukraynalıların Özgürlük Birliği lideri Oleg Tyagnibok da parlamentoda yaptığı konuşmada, parlamentonun çalışmasına engel oluşturan Bölgeler Partisi ve Ukrayna Komünist Partisi milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması gerektiğini dile getirdi.

AA



Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,080 µs