En Sıcak Konular

Gül, maden ocağına gitti

15 Mayıs 2014 15:21 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile TBMM Başkanı Cemil Çiçek, facianın yaşandığı maden ocağında incelemelerde bulundu.

SOMA'daki facianın yaşandığı madene giden Cumhurbaşkanı Gül, kaybın çok büyük olduğunu söyledi.

Soruşturmanın başladığını hatırlatan Gül, “Bu tür olayların yaşanmaması gerekir. Kurallar gözden geçirilmeli” uyarısında bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Soma'daki maden faciasının yaşandığı bölgede incelemelerde bulundu. Akhisar Devlet Hastanesi'nde tedavi gören yaralıları ziyaret eden Gül ve Çiçek, daha sonra beraberindekilerle Eynez bölgesindeki maden ocağına geçti.

Burada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam tarafından karşılanan Gül ve Çiçek'e çalışmalarla ilgili bilgi verildi.

Gül, Çiçek ve beraberindekiler daha sonra maden sahasında incelemelerde bulundu.İşçi yakınlarıyla görüşen Gül ve Çiçek TKİ Kurumu Eli Müessesi Müdürlüğü Eynez Yeraltı Kontrol Şube Müdürlüğü'ne geçti.

Cumhurbaşkanı Gül ve TBMM Başkanı Çiçek'e, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu eşlik etti.

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Soma'da maden faciasının ardından arama kurtarma çalışmalarının yapıldığı bölgede incelemede bulunduktan sonra vatandaşlarla görüştü.

 

Bir vatandaşın maden ocağından çıkarılan işçilerin isim listesine ulaşmakta zorluk yaşadıklarını belirtmesi üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Çıkarttığımız işçi kardeşlerimizin otopsi ve teşhis işlemleri tamamlananlar ailelerine bildiriliyor" dedi.

 

Bu arada, Cumhurbaşkanı Gül, maden ocağı bölgesinde incelemelerde bulunurken bir işçi yakını, cenazeleri alma konusunda yaşadıkları sıkıntıyı dile getirip, şikayetçi oldu.

 

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra kriz merkezine geçerek maden ocağında devam eden arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

 

KURALLARIMIZI GÖZDEN GEÇİRMELİYİZ

Daha sonra basın toplantısı yapan Cumhurbaşkanı Gül, şöyle konuştu:

 

Çok büyük bir faciayla karşı karşıyız. Burada hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımın, kardeşlerimin hepsinin mekanı cennet olsun. Ailelerine eşlerine, çocuklarına başsağlığı diliyorum. Bütün milletimizin başı sağolsun.

 

Maden ve yeraltında çalışmak kazançların belki de en kutsalıdır. Elden gelen her şey yapılıyor. Kurtarma çalışmaları kesintisiz devam ediyor.

 

İşin vehameti anlaşıldığı için devlet bütün imkanlarıyla seferber oldu. Maalesef kaybımız büyük. Bir kişi bir candır. Hepimizin canıdır. Bir can o ailenin kıyametidir. Türk milleti dayanışmayı mutlaka gösterecektir. Acımızı paylaşanlara teşekkür ediyorum.

 

Bu acıları gelişmiş ülkeler nasıl minimize ettilerse nasıl yaşamıyorlarsa artık biz de bütün kurallarımızı tekrar gözden geçirmeli, yapılması gereken tedbirleri tekrar almalıyız. DDK olarak tavsiyelerimiz var, eminim ki bunlar da ışık tutacaktır.

 

Şüphesiz bu acıları yaşamamak için ne gerekiyorsa yapılacaktır. Bu olayla ilgili hem idari hem diğer her türlü soruşturmalar başlamış, titizlikle muhakkak ki bunlar da devam edecektir. Bir daha bu acıları yaşamamak için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Ailelere yardım için hükümetimiz ne gerekiyorsa yapacaktır. “

 

'BİZE YARDIM EDİN NE OLUR'

Bu arada, Abdullah Gül, konuşma yaparken bir kişi "Acımız hepimizin, bize yardım edin ne olur” diye bağırdı.

 


Bu haber 640 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,439 µs