En Sıcak Konular

Soma eylemine polis müdahalesi

15 Mayıs 2014 13:33 tsi
Soma faciasını protesto için DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin çağrısıyla Gayrettepe'de buluşan gruplar, Beşiktaş Fındıklı'da bulunan SGK İl Müdürlüğü'ne yürümek istedi.

SOMA faciasını protesto için DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin çağrısı ile buluşan gruplar Gayrettepe'de toplandı.

İstabul'daki eylemde polis ve göstericilerin bekleyişi sürüyor.

DİSK, EĞİTİM-SEN, Halkevleri, EMEK, ÖDP’nin de aralarında bulunduğu çeşitli parti ve sendika üyesi yaklaşık 1500 kişilik grup, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasını protesto etmek amacıyla toplandı. Fındıklı’daki SGK Müdürlüğü’ne yürümek isteyen grupları polis Esentepe'de barikat kurarak durdurdu. Sendika temsilcileri ile bazı polisler arasında tartışmalar yaşandı. Barbaros Bulvarı, Dolmabahçe üzerinden Fındıklıya yürümek isteyen gruplara polis sık sık megafonla anons ederek İstanbul Valiliği’nin yürüyüşe izin vermediğini duyurdu. TOMA'lar ile önlem alan polis sık sık yürüyüşe izin verilemeyeceğini, ulusal yas gününde yürüyüş yapmanın doğru olmadığı yönünde anonslar yaptı .

Sık sık "İşçilere değil katillere barikat", "Kaza değil cinayet" şeklinde slogan atan, alkışlı protesto yapan aralarında DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu’nun da bulunduğu bir grup sendikacı ise, hayatını kaybeden madencileri temsilen bir süre TOMA ve barikat kuran polislerin önüne yattı.
Grupların polis barikatı karşısında bekleyişi sürüyor.

İzmir'deki eylemlere ise polis TOMA ve biber gazıyla müdahale etti.

Gruplar Beşiktaş Fındıklı'daki SGK İl Müdürlüğü'ne yürümek isterken polis önce yürüyüşe izin vermedi. Eylemciler ise TOMA'ların önüne yatarak beklemeye başladı. Ancak daha sonra polis geri çekilerek Mecidiyeköy meydana kadar yürüme izni verdi.

Soma faciasını protesto için DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin çağrısıyla Gayrettepe'de buluşan gruplar, Beşiktaş Fındıklı'da bulunan SGK İl Müdürlüğü'ne yürümek istedi. Ancak önlem alan polis yolu kapatarak grupların yürüyüşüne izin vermedi. TOMA'lar ile önlem alan polis sık sık yürüyüşe izin verilemeyeceğini, ulusal yas gününde yürüyüş yapmanın doğru olmadığı yönünde anonslar yapıyor .

TOMA'nın önünde oturan eylemciler ise beklemeye devam ediyor.

Daha sonra polis geri çekilerek Mecidiyeköy meydana kadar yürüme izni verdi.

İZMİR'DE POLİS MÜDAHALE ETTİ

Öte yandan Soma'daki maden faciasını protesto etmek için yürüyen İzmirlilere polis müdahale etti. Basmane'den Konak Meydanı'na yürüyen göstericilerin önü TOMA ile kesildi.

Polisin gazlı müdahalesi sonrası eylemciler ara sokaklara kaçtı. Gazdan etkilenen çok sayıda vatandaş içinde ambulanslar bölgeye sevk edildi.

Bu haber 501 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,572 µs