iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Vicdan-2: Yusuf Yerkel OUT!

15 Mayıs 2014 10:00 tsi
Vicdan-2: Yusuf Yerkel OUT!
Başbakan’ın Özel Kalem Müdür yardımcısı Yusuf Yerkel, o tekmeleri atarken "siyaseten" Başbakan’ı tekmelediğini göremeyecek denli öfke körlüğüne tutulduğundan görevini bırakmalı... iyibilgi Ankara

“Vicdan-1”deki “giriş” kısmını aynen alabiliriz; “Büyük felaketlerin yaşandığı topraklarda bölgeyi ziyaret eden ülke önde gelenlerine gösterilen reaksiyon adeta eşyanın tabiatı sayılır. Yorgunluk, acı, en önemlisi ölüm karşısındaki çaresizliğin, çare olarak görülenlere yansıtılması, bilinen ve kimsenin de garipseyeceği veya itiraz edeceği bir durum değil. Bu böyle olur!”

İddialar doğru ise Yerkel’in tekmelediği kişi, “koruma araçlarından birine tekme attı. Bu hareket üzerine özel hareket polisleri protestocuyu yere yatırdı. O sırada arabasına binmek üzere olan Yerkel, protestocuya 3-4 kez tekme attı. Yerkel daha sonra bir koruma aracına binerek Başbakan Erdoğan’ın konvoyuna katıldı.”

Zaten burada güvenlik görevlileri gereğini yapmış. İlle üzerine gidilecekse kamu malına zarar vermek ve hatta halkı kışkırtmaktan da hukuki işlem yapılabilir. Hele darp girişimi türünden bir eyleme giriştiyse o zaten ayrı suçtur ve onun da gereğini yine güvenlik görevlileri yapar.

Bir yandan polis özel timlerinin yaka paça yere yatırdığı ve diğer taraftan şut çeker gibi tekmelenen bir insan görüntüsü şu an sadece sosyal medya veya Türk basınında değil, dünya basınında da dönüp duruyor. Bir saniyelik öfke patlamasının sonucu felaket bir imaj yıkımı!

Yerkel’in istediği bu mu? Bu faturanın hepsi, ilişkilerinin çok yakın olduğu, onun da Yerkel’i sevdiği bilinen Başbakan’a kesilecek. Başbakan Erdoğan’ın birlikte çalıştığı insanları koruduğu ve vefa duygusunun yüksekliği zaten biliniyor. Peki Yerkel Başbakan’ı korudu mu?

Vicdan-1: Yıldız Taner, İN!

www.iyibilgi.com

 



Bu haber 2,662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,061 µs