En Sıcak Konular

Hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor

15 Mayıs 2014 08:24 tsi
Hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taher Yıldız, Soma'daki maden faciasında ölenlerin sayısının 282 yükseldiğini bildirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenlerin sayısının 282'ye yükseldiğini bildirdi.
 
Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, cenaze işlemleri tamamlanan 217 işçinin cenazelerinin de ailelerine teslim edildiğini söyledi.
 
Hayatını kaybeden bütün işçilerin cesedinin ailelerine gün içerisinde teslim etmeyi hedeflediklerini dile getiren Yıldız, şunları kaydetti:
 
"Şu ana kadar ailelerinin metaneti son derece yapıcı bir rol oynadı. Arama kurtarma çalışmalarına yeni kişiler katılmak istiyor. Arama ve kurtara ekibimiz yeterli. Bu talepler tam tersi çalışmaları kolaylaştırmak yerine zorlaştırıyor."
 
"İki bloğa henüz ulaşılamadı"
 
Maden içerisinde 2 bloğa henüz ulaşılamadığını ifade eden Yıldız, "Bugün itibarıyla daha dikkatli olmamız gerekiyor, buradaki yoğunluğun bir gösteriye dönüşmemesi gerekiyor. Biz bütün işçi kardeşlerimizi çıkaralım, ondan sonra kim ne yapmak isterse daha rahat bir şekilde yapacaktır" dedi.
 
Maden içerisinde hava yönünün değiştirilme çalışmaları nedeniyle arama ve kurtarma çalışmalarına ara verilmesinin söz konusu olmadığını vurgulayan Yıldız, "Arama çalışmalarına son verilmedi sadece havanın yönü değiştirildi. Bu teknik bir konu. Bu detaylara girmemiz söz konusu değil. Ama havanın yönü değiştirilmesiyle 8 işçi kardeşimize daha ulaşıldı. Dün gece yapılan çalışmalarla 282 işçi kardeşimize ulaşılmış oldu" diye konuştu. 
 
Bakan Yıldız, faciayla ilgili olan biteni kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşmaya çalıştıklarını kaydederek, "Ulaşılamayan 2 noktada işçi kardeşlerimizin olduğuna inanıyoruz. Tetkiklerimiz doğru çıktı" ifadelerini kullandı.
 
Taner Yıldız, bir gazetecinin sorusu üzerine son 12 saatte madenden canlı çıkarılan işçinin bulunmadığını sözlerine ekledi.
 
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da şu anda hastanelerde 27 yatan hastanın bulunduğunu, durumu iyi olanların ise gün içerisinde yapılacak kontrollerin ardından taburcu edilebileceğini belirtti.
 
Bakanlar Taner Yıldız, Mehmet Müezzinoğlu ve Ayşenur İslam daha sonra maden ocağı çevresinde incelemelerde bulundu.
 
Kurtarma çalışmaları yeniden başladı
 
Soma ilçesinde meydana gelen maden ocağındaki facianın ardından dün gece madendeki hava yönünü değiştirmek için ara verilen kurtarma çalışmalarına yeniden başlandı.
 
Maden içerisindeki gaz tahliye etmek için dün akşam geç saatlerde durdurulan arama çalışmalarına sabah saatlerinde yeniden başlatıldı. Madenci yakınlarının kazanın meydana geldiği bölgedeki bekleyişleri sürüyor.

aa

Bu haber 511 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,714 µs