En Sıcak Konular

Siyasi liderlerden Soma mesajı

14 Mayıs 2014 15:36 tsi
Soma'da meydana gelen maden kaza herkesi yasa boğdu. Birbiri ardına açıklama yapan siyasiler duydukları üzüntüyü dile getirdi. Başbakan Erdoğan ve Kılıçdaroğlu Soma'ya gitti.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Soma’da meydana gelen maden kazasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Maden kazasını son yılların en korkunç, en kahredici olayı olduğunu söyleyen Bahçeli, "Türk milleti büyük bir acı ve felaketle karşı karşıyadır. Manisa’nın Soma ilçesinde, özel şirket tarafından işletilen bir maden ocağında, trafo patlamasıyla çıkan yangın sonucunda dayanılmaz bir kayıp yaşanmıştır. Son yılların en korkunç, en kahredici müessif hadisesi bu şekilde gerçekleşmiştir. Herkesin kalbi Soma için atmaktadır" dedi.

'EN BÜYÜK KORKUMUZ KAYIP SAYISININ ARTMA İHTİMALİDİR'

Maden kazasındaki kayıpların artmasından duyduğu endişeyi dile getiren Bahçeli, "Şu ana kadar 205 işçi kardeşimiz maalesef Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. En büyük korku ve kaygımız ise kayıp sayısının artma ihtimalidir. Halen, maden ocağında mahsur kalmış çok sayıda işçimizin olması ve geçen her anın aleyhe işlemesi endişeleri artırmakta, umutları kırmaktadır" ifadelerine yer verdi.

Arama-kurtarma ekiplerinin canla-başla çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Bahçeli, "Aziz milletimizin duaları Soma’yladır. Herkesin gözü-kulağı Soma’dan alınacak haberlere kilitlenmiştir. Arama-kurtarma ekiplerinin canla-başla çalışmalarını sürdürdükleri anlaşılmaktadır.Türk devleti tüm imkanlarıyla olay mahallindedir" dedi.

'HERKESİN KALBİ SOMA İÇİN ATMAKTADIR'

Kazadan duyduğu üzüntüyü dile getiren Bahçeli, "Şu an toprak altında mahsur kalan işçilerimizin sağ-salim kurtarılmaları, sevdikleriyle ve sevenleriyle kavuşmaları Rabbim’den dileğimdir. Hepimizi gözyaşına ve mateme boğan maden faciasında hayatlarını kaybeden işçilerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet; kederli ailelerine, Somalı vatandaşlarıma ve Türk milletine sabır ve başsağlığı diliyorum. Yaralı olarak kurtarılan işçilerimize de geçmiş olsun dileklerimle birlikte acil şifalar temenni ediyorum" açıklamasında bulundu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Başbakan Erdoğan, Soma'da meydana gelen maden kazasının ardından açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan'ın düzenleyeceği yurt dışı ziyareti iptal edilirken, Erdoğan'ın bugün Soma'ya gideceği belirtildi.

Başbakan Erdoğan, Haber Kameramanları Derneği’nin etkinliğinin açılışında Soma'daki maden kazası ile ilgili konuştu. Erdoğan, “Ocaktaki kardeşlerimizle ilgili çıkarma çalışmalarımız devam ediyor. Bir kısmı çıkarıldı, bir kısmı devam ediyor. Ölen kardeşlerimin ailelerine sabırlar diliyorum. Haberi alır almaz bölgedeki tüm birimlerimizle kurtarma çalışmalarımız başlatılmış durumda. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanım ve Balıkesir ile Manisa milletvekillerim bölgeye intikal ediyor. AFAD başta olmak üzere ekipler çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah önümüzdeki saatlerde daha net bilgiler ve gönlümüzü ferahlatacak bilgiler almayı umuyoruz” dedi.


ARNAVUTLUK ZİYARETİ İPTAL


Erdoğan, Soma'da meydana gelen kaza nedeniyle Arnavutluk'a yapacağı ziyareti iptal etti. Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan, Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden kazası nedeniyle bugünkü Arnavutluk ziyaretini iptal etti. Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Başbakanımız Sayın Recep Erdoğan, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan elim facia nedeniyle Arnavutluk'a yapacağı ziyareti ertelemiş bulunmaktadır. Sayın Başbakanımız, bu akşam Keçiören'deki ikametine intikali sonrasında Arnavutluk Başbakanı Sayın Edi Rama ile bir telefon görüşmesi yaparak, Türkiye ile Arnavutluk arasında "Stratejik Ortaklık ve Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi (YDİK) Kurulmasına İlişkin Ortak Açıklama" metnini imzalama ve ilk toplantısını gerçekleştirme amacıyla 14 Mayıs 2014'te Tiran'a yapılması planlanan ziyaretin Soma'da yaşanan elim hadise nedeniyle bir başka tarihe ertelenmesinin daha uygun olacağını ifade etmişlerdir. Arnavutluk Başbakanı Rama ise Soma'daki facianın kendilerini de derinden üzdüğünü belirterek, Arnavutluk halkı adına, faciada hayatlarını kaybedenlerin ailelerine taziye, yaralananlara şifa, kurtarma çalışmaları için de başarı dileğinde bulunmuştur."


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 17 Mayıs Cumartesi günkü Malatya ve İstanbul programları da iptal edildi.


BAŞBAKAN ERDOĞAN SOMA'YA GİTTİ

Başbakan Erdoğan, "DAP" uçağı ile saat 10.50'de Soma'ya gitmek üzere Akhisar'a hareket etti. Erdoğan'ı Esenboğa Havalimanı'ndan, Başbakanlık Müsteşarı Fahri Kasırga, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve diğer ilgililer uğurladı. Başbakanlıktan yapılan açıklama doğrultusunda, ilan edilen milli yas nedeniyle, Esenboğa Havalimanı'nda da bayrakların yarıya indirildiği görüldü.


ERDOĞAN: ÖLÜ SAYISI 232

Soma'ya ulaşan Başbakan Erdoğan, ölü sayısının 232'ye yükseldiğini açıkladı.


KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden kazasında hayatını kaybeden işçilere rahmet, aileleri, yakınları, işçi arkadaşları, Soma’ya ve Türkiye’ye başsağlığı ile sabır diledi.

Kemal Kılıçdaroğlu saat 12.00’de özel uçakla Soma’ya gidecek. CHP Basın Birimi’nde yapılan yazılı açıklama da Kılıçdaroğlu’nun bu sabah yapacağı Türk-İş ziyareti ile saat 13.00’te Başkanlık edeceği MYK toplantısını iptal ettiği belirtildi. Açıklamada, Kemal Kılıçdaroğlu büyük acılar yaşanan Soma’ya gitmek üzere Etimesgut’tan hareket edeceği vurgulandı. Kılıçdaroğlu, Akhisar/Akselendi’ye indikten sonra Soma’ya geçerek taziyelerde bulunacak.

“Dileğimiz, yüreklerimizi yakan, içimizi çok derinden inciten, yüreğimizi yaralayan acılarımızın, üzüntülerimizin daha da büyümemesi” diyen Kemal Kılıçdaroğlu, “Soma’da şehit işçilerimize rahmet, ailelerine, yakınlarına, işçi arkadaşlarına, Soma’ya ve Türkiye’ye başsağlığı ile sabır dileyeceğim. MYK üyelerimiz ve milletvekillerimizle acıların yaşandığı yerlere ziyaretlerde bulunacak, ilgililerden yetkililerden de bilgiler alacağım. Dileğimiz, yüreklerimizi yakan, içimizi çok derinden inciten, yüreğimizi yaralayan acılarımızın, üzüntülerimizin daha da büyümemesi.” dedi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşık bir ay önceden planlanan Oxford Union münazarasını da erteledi. CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamada, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun 1823'de kurulan münazara topluluğu Oxford Union'un davetlisi olarak yarın İngiltere'ye gideceği hatırlatıldı. Çeşitli programlara katılarak cumartesi günü Türkiye'ye dönmesi planlanan gezinin Soma'dan gelen "acı haber" nedeniyle ertelendiği belirtildi.


KILIÇDAROĞLU YARALI MADENCİLERİ ZİYARET ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa'nın Soma ilçesinde özel bir kömür madeninde yaşanan kazada yaralanan ve Akhisar Devlet Hastanesi'nde tedavileri süren madencileri ziyaret etti. Başhekimden yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu, ziyaret ettiği yaralı madencilere acil şifalar diledi.


CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN ÇİN ZİYARETİ İPTAL


Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Abdullah Gül, Çin'e yapacağı ziyareti iptal etti.

Gül'ün ikili resmi ziyaret vesilesiyle Pekin'e ve 16 devlet başkanının katılacağı Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı Zirvesi'ne katılmak üzere Şanghay'a gerçekleştirmesi öngörülen ziyaretin, Manisa'nın Soma ilçesinde dün meydana gelen "elim facia" nedeniyle iptal edildiği belirtilen açıklamada, Gül'ün yarın Soma'ya gideceği bildirildi.

Öte yandan Gül'ün bugünkü Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün ve beraberindeki heyeti kabulü de programdan çıkarıldı.


SEFERBERLİK TALİMATI


Cumhurbaşkanlığından alınan bilgiye göre, Gül, Manisa Valisi Savaş'ı arayarak konuyla ilgili bilgi aldı. Savaş'a, mahsur kalanların kurtarılması için devletin tüm imkanlarının seferber edilmesi talimatını veren Cumhurbaşkanı Gül, gelişmeleri yakından takip ettiğini söyledi.


CEMİL ÇİÇEK: YÜREĞİMİZE ATEŞ DÜŞTÜ


TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Soma'daki maden faciayla ilgili, "Milletçe yas içindeyiz. Yüreğimize ateş düştü. Şu an için 205 vatandaşımız hayatını kaybetti. İnşallah bu sayı artmaz" dedi.

'DEVLET TÜM İMKANLARINI SOMA’YA SEVK ETMELİ'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Devlet’in tüm imkânlarını Soma’ya sevk etmesi gerektiğini söyledi.

BBP HEYETİ SOMA’YA GİDİYOR

Manisa’nın Soma ilçesinde Maden Ocağındaki trafo patlaması sonucu meydana gelen yangın sonrası ölenlerin ve yaralıların olduğu bilgisini aldıklarını belirten Destici, Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Gürhan başkanlığında, Merkez Karar Üyeleri ve partililerden oluşan bir heyetin Soma ilçesine hareket ettiklerini ve patlamanın meydana geldiği yerde incelemeler yapacaklarını ifade etti.


TSK'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI


Türk Silahlı Kuvvetleri, Soma'daki maden ocağı yangınında hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayımladı.


Genelkurmay Başkanlığının internet sitesindeki mesajda, "Dün Manisa ili Soma ilçesinde vuku bulan, milletçe hepimizin yüreğini kanatan ve acıya boğan müessif maden ocağı yangınında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diler, kederli ailelerinin acısını yürekten paylaşır, kendilerine başsağlığı ve sabır temenni eder, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz. Milletimizin başı sağolsun" ifadelerine yer verildi.


YARGITAY'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI


Yargıtay, Manisa Soma’da maden ocağından meydana gelen kaza ile ilgili olarak başsağlığı mesajı yayımladı.

Yargıtay’dan yapılan açıklamada, “Manisa ili Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen elim maden ocağı kazası, milletçe hepimizi üzüntüye boğmuştur. Bu kazada hayatını kaybeden madenci vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz. Yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar dilerken, halen maden ocağında mahsur kalan vatandaşlarımızın bir an önce kurtarılabilmeleri için dua ediyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.” denildi.


FUTBOL CAMİASINDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI


TFF: ACIMIZ BÜYÜK!


Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Soma'daki bir maden ocağında meydana gelen patlama nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı.

Federasyondan yapılan açıklama şöyle;

"Soma'daki bir maden ocağında meydana gelen patlama nedeniyle çok sayıda maden işçisinin hayatını kaybettiğini, yine çok sayıda yurttaşımızın da maden ocağında mahsur kaldığını büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Kazada hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dilerken, devam eden çalışmalar sonucu, ocakta mahsur kalan maden işçilerimizin sağ salim kurtarılmasını diliyoruz."


GALATASARAY'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Galatasaray Kulübü, akşam saatlerinde Soma'daki bir kömür ocağında meydana gelen patlama sonucu hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayımladı.

Sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesinden yayımlanan mesajda, "Soma'daki bir kömür ocağında meydana gelen patlama nedeniyle 3 yurttaşımızın hayatını kaybettiğini, çok sayıda yurttaşımızın da madende mahsur kaldığını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Müessif kazada hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dilerken, yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, kurtarma çalışmalarının sevindirici haberlerle tamamlanmasını yürekten temenni ediyoruz" denildi.

FENERBAHÇE'DEN BAŞSALIĞI MESAJI

Fenerbahçe Kulübü, Manisa'nın Soma ilçesindeki kömür madeninde trafo patlaması nedeniyle çıkan yangında vefat edenler için başsağlığı mesajı yayımladı.

Fenerbahçe Kulübü'nün internet sitesinde yer alan açıklamada, "Manisa'nın Soma ilçesindeki kömür madeninde trafo patlaması nedeniyle çıkan yangın sonrasında bazı madencilerimizin hayatını kaybettiğini ve bazılarının ise mahsur kaldığı haberini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Şehit olan madencilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dilerken, mahsur durumda bulunan madencilerimizin ise bir an önce sağ salim kurtulmasını temenni ederiz" ifadelerine yer verildi.


BEŞİKTAŞ: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN

Beşiktaş Kulübü, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden kazasında vefat edenler için başsağlığı mesajı yayımladı.

Mesajda şu ifadeler yer aldı; Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden kazasında bazı vatandaşlarımızın yaşamını yitirdiğini ve birçok madencimizin de mahsur kaldığını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Milletimizi derinden üzen müessif kazada yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diler; göçük altında kurtarılmayı bekleyen madencilerimizden sevindirici haberlerin gelmesini yürekten temenni ederiz."


(Ajanslar)

Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    37,367 µs