En Sıcak Konular

Dünyadan Soma için taziye mesajları

14 Mayıs 2014 15:15 tsi
Soma'daki maden faciası nedeniyle çeşitli ülkelerin üst düzey yetkilileri taziye mesajları göndermeye devam ediyor.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, yayımladığı mesajda, üzüntülerini bildirerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a başsağlığı dileklerinde bulundu.

Eroğlu, şunları kaydetti:

"Soma'da meydana gelen elim kaza KKTC'de de büyük üzüntü yaratmıştır. Türkiye’deki kardeşlerimizin acısı, bizim de acımızdır. Dileğimiz, gereken neyse yapılması ve bu tür acıların bir daha yaşanmamasıdır. Kaza sonucu yaşamını yitiren kardeşlerimize Allah’tan rahmet,  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, tüm Türkiye ve KKTC halkına, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz.”

- İran

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, bakanlığın internet sitesinde yayımladığı açıklamada, faciadan dolayı üzüntülerini ifade ederek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletine ve olayda yakınlarını kaybeden kederli ailelere başsağlığı diledi.

Afham, İran İslam Cumhuriyeti ve halkının, özellikle de kederli ailelerin olaydan duydukları acıyı derinden paylaştığını belirtti. Olayda yaralananlara acil şifalar dileyen Afham, İran’ın olayın yaralarının sarılmasında her türlü yardıma hazır olduğunu kaydetti.

- Yunanistan

Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na başsağlığı dileğinde bulundu.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıkalamada, Venizelos'un, Davutoğlu'na maden faciasıyla ilgili Yunan halkının derin üzüntüsünü dile getirdiği belirtilirken, Yunanistan'ın maden ocağında mahsur kalan işçilerin kurtarılması operasyonunda yardıma hazır olduğu ifade edildi.

- Kırgızistan

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'a gönderdiği taziye mesajında, "Kırgızistan halkının kardeş Türk halkıyla büyük üzüntü duyduğunu" ifade etti.

Maden ocağında hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına bağsağlığı ve sabır dileyen Atambayev, onların üzüntülerini paylaştığını belirtti.

- Pakistan

Pakistan Başbakanı Muhammed Navaz Şerif de yazılı açıklamasında, bu acılı günde Türk kardeşlerinin yanında olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

"Türkiye'deki kömür madeninde hayatını kaybeden işçilerin ölümünü derin üzüntüyle karşılamış bulunmaktayız. Bu acılı günlerde Türk halkı ve hükümetine desteğimizi belirtir, Türk kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ve acılarını paylaştığımızı ifade ederiz. Maden kazasında hayatını kaybedenlerin yakınlarına da başsağlığı dileriz." 

AA



Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,078 µs