En Sıcak Konular

"Devlet olarak seferber olundu"

14 Mayıs 2014 14:59 tsi
"Bu soruşturmaların sonucunu beklemek durumundayız. Soruşturmalar sonunda olayın gerçeği herkes tarafından öğrenilmiş olacak"

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler,  Soma'da yaşanan maden faciası ile ilgili olarak devletin seferber olduğunu belirterek, olayın gerçeğinin soruşturmalar sonucununda ortaya çıkacağını söyledi.   

İşler, Meclis'te gazetecilere, Soma'daki maden ocağında yaşanan faciayı değerlendirdi. Halen madende haber alınamayan işçilerin olduğunu belirten İşler, "Çok acı bir olay... Millet olarak çok üzüldük. Ölenlere Allah'tan rahmet, kederli ailelere sabır niyaz ediyorum, milletimizin başı sağolsun" dedi.

Kaza meydana geldikten sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın olay yerine intikal ettiğini, beraberinde Sağlık ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakan yardımcılarının da Soma'ya gittiğini hatırlatan İşler, ilk andan itibaren kriz merkezi oluşturularak olayın yakından takip edildiğini kaydetti. İşler, kurtarma çalışmalarının da derhal başlatıldığına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Kurtarılan çok sayıda işçi de oldu. Maalesef içeride çok sayıda işçinin olduğu bir anda olayın meydana gelmesi, kayıp sayısını ciddi şekilde artırdı. İnşallah en kısa zamanda içerideki herkesin kurtarılmasını,  çıkarılmasını temenni ediyoruz. Bu yönde çalışmalar devam ediyor. Devlet olarak seferber olundu; valilikler, AFAD Başkanlığı, bakanlıklar, Hükümet...Şu anda Sayın Başbakanımız da oraya intikal etmiş durumda. Çok fazla söylenecek bir şey yok. Milletimizin başı sağolsun. Allah böyle acılar göstermesin. Tabii ki adli ve idari soruşturma da başlatıldı. Başsavcılık da olaya el koydu. Bu soruşturmaların sonucunu bekleyeceğiz; olayın gerçeği nedir, soruşturmalar sonunda olayın gerçeği herkes tarafından öğrenilmiş olacak."

İşler, adli ve idari soruşturmadan sonra olayın netleşeceğine işaret ederek, "Eğer gerçekten küçük yaşta çocuklar veya sigortasız çalıştırma olup olmadığı, bu soruşturmalar sonucunda netleşecek. Ama bu ocakla ilgili yapılan denetimler, sık sık yapılan denetimler var. En son Mart ayında herhangi bir  sıkıntı olmadığı yönünde bilgiler bulunmakta. Soruşturmaların sonucunu beklemek durumundayız; neyin, ne olduğunu anlamak için..." diye konuştu. 

AA



Bu haber 503 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,071 µs